Bu sistem özellikle ekonomik krizlere yol açarak, kavgaları doğuruyor. Bugüne kadar Türkiye’nin bütün Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar kavga etmiştir. Bu yüzden dolayı yeni sisteme evet demeliyiz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığının Şoförler Odası ile 1.ve 2. Küçük Sanayi Sitesi esnaflarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Bahçem Restoranda düzenlenen toplantıya Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,  AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Şoförler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, 2. Küçük Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Koçak ve çok sayıda davetli katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sanayi esnaflarıyla buluşmaktan dolayı AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığına teşekkür etti.

Afyonkarahisar’ın hizmetkârı olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
“Memleketim için rabbim lütfetti muhteşem yatırımlara imza attık. AK Parti hükümetimiz Afyonkarahisar’a çok büyük ehemmiyet veriyor. Geçen yıl sonuna kadar buraya 16 milyar TL, yatırım yapmışız. Gerçekten buda bizim çok önemli. Türkiye’de bölünmüş yollar bakımdan en uzun nokta Afyonkarahisar. Yine en kısa zamanda hızlı trene kavuşacağız. Ayrıca esnaf teşviklerinde de en çok faydalanan şehir biziz. Bu bağlamda Afyonkarahisar’ın bahtı açık. Bizde şehrimize 92 adet baraj ve gölet yapıyoruz. Bunların 52 tanesi bitti.”

“Bakanlar Kurulunda esnafları ben temsil ediyorum”

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’a yapılan yatırımların kaynağının istikrar olduğunu kaydetti. ‘Ülkede ekonomik istikrar olmasa bu yatırımlar yapılamazdı’ diyen Bakan Eroğlu, “Nitekim geçmiş dönemlerde bu yatırımlar yapılamadı.  Bende küçük yaşta esnaflık yaptım. Dükkana bir müşteri geldiği zaman ben bütün kumaş toplarını indirirken, babam gizlice 'bu alıcı değil' manasında başını kaldırırdı. Ben de inadına bütün topları indirirdim çoğu kez de almazlardı. Almayınca babam 'oğlum kefen alıcı gözyaşından belli olur' derdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da canı sıkılıp da bizlere bir şey söyleyince, ben biraz doğrulurum, kendimi gösteririm. 'Veysel hoca, sen esnaflıktan kurtarıyorsun' der. Bir gün ben de dedim ki 'Sayın cumhurbaşkanım vallahi doğru söylüyorsun. O yüzden Bakanlar Kurulunda sizleri temsil eden esnaf kardeşimiz var." dedi.

“Mevcut sistem kriz doğuruyor”

16 Nisan’daki halk oylamasında esnaflara neden evet denilmesi gerektiğini açıklayan Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mevcut sistemle Türkiye çok şey kaybetti. Bu sistem özellikle ekonomik krizlere yol açarak, kavgaları doğuruyor. Bugüne kadar Türkiye’nin bütün Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar kavga etmiştir. Sistemin ruhunda kavga var. Bu tür ortamda istikrar olur mu? Yatırımlar olur mu? Hep yapılacak işler askıda kalırdı. Her şey sümenaltı edilirdi. Bu bağlamda bu sistem kriz doğuruyor. Özellikle de istikrarsızlığı tetikleyerek, enflasyonu artırıyor. İMF’ye borçlandırıyor. Bunlar gibi pek çok sıkıntılar oluşturuyor. Bu yüzden dolayı biz bu sistemin değişmesini istiyoruz.”
Bakan Eroğlu, mevcut sistemin değişmesini ilk defa Adnan Menderes’in dillendirdiğini aktardı. Ortada vesayet sisteminin olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Biz 2007 yılında Başkanlık sistemini gündemimize alınca partimize kapatma davası açtılar. AK Parti bu süreçten kıl payı kurtuldu. Mesele Türkiye meselesiydi.  İnşallah ülkemizin önündeki bu engeller kalkacak. Bunun içinde Sayın Binali Yıldırım ile Sayın Devlet Bahçeli, oturup mevcut sistemin değişmesi gerektiğinde fikir birliğine vardılar. Söz konusu devletin ve milletin bekasıydı. Mesele memleket meselesiyle gerisi teferruattır dediler. İnşallah 16 Nisan’da sandıklar gümbür gümbür evetle dolacak.” diye konuştu.

“Referandum sonuçları dünyaya mesaj olacak”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sanayi esnafının ülke ekonomisi için vefakarca ve cefakarca çalıştığını belirtti.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığının düzenlediği programa yoğun katılım sağlayan esnaflara teşekkür eden Başkan Çoban, şöyle konuştu:

“Afyonkarahisar sanayi esnafımız 16 Nisan’da kararını çoktan vermiş. İnşallah % 80’ler, % 90’lar abartı değil. Gerçekten esnaflarımız her şeyin farkında. Hafta sonu halk oylamasında şehrimizde sandıklar patlasın. Evet, evet nidalarıyla ortalık inlesin. Bu sonuçlar sadece ülkemiz için değil, dünyaya da mesaj olacak. İlginiz alakanız için tekrar teşekkür ediyorum.” 

Şoförler Odası Başkanı Mevlüt Ülker de 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında evet vereceklerini kaydetti. Programın sonunda Bakan Eroğlu’na plaket takdim edildi.