Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

a3-024.jpg

Törende bir konuşma yapan Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürü Mahmut Berber, kente yapılan hizmetlere ivme kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. Berber şöyle konuştu: “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız zamanla yarışıyor sloganıyla hizmetlerimize ivme kazandırıyoruz. Afyon ilimizde 2 baraj altı sulama 11 içme suyu 1 atık su 40 adet taşkın koruma 5 adet yerüstü suyu sulaması 17 adet gölet sulaması 37 adet gölet ve sulaması 19 adet de yeraltı suları sulaması olmak üzere toplamda 138 adet tesisimiz bulunmaktadır. Şantiyemiz çalışmakta olup toplam bu hizmetlerin tesislerin maliyeti 1 milyar 350 milyon değerindedir. Bu yıl harcamış olduğumuz bu tesislere harcadığımız paranın yaklaşık 270 milyon lira civarındadır.  Geçen sene bu rakam 350 milyon liraydı.  Sene sonunda bu ivmeyi arttırarak sene sonunda 320 milyon lirayı bulacaktır. Afyon ilinde ilkleri gerçekleştiriyoruz. Bu ilklerden birkaçının bahsetmek istiyorum kurumuz olarak. Afyon Merkez atık su arıtma tesisi inşaatımız hızla devam ediyor 122 mertebesine İnşallah bunu da seneye tamamlayıp hizmete alacağız. Temelini atacağımız Merkez Demirçevre Göleti temelden 21 metre yüksekliğinde beton dolgu gövde dolgusu ve göl hacmi 150 bin metreküp olup göl uzunluğumuz ise 600 metredir ve bu gölette beraber Merkez Demirçevre Köyümüz taşkınlardan koruyacak ve ayrıca buraya da güzel tesis olarak rekreasyon projeleri yaparak de kumsalı ile beraber burada yüzülebilir hale getireceğiz ve bir de sahil oluşturacağız” dedi.

a2-238.jpg

“Akarçay gibi Türkiye örnek olacak”

Berber’in ardından bir konuşmada Belediye Başkanı Burhanettin Çoban gerçekleştirdi. Çoban: “Sayın bakanımız şimdiye kadar milyonlarca ağaç dikti.  Taşkın koruma artık sayacak halimiz kalmadı. Bunların içerisinde bugün temeli atılan telsiz şimdiye kadar Afyonkarahisar’ımıza belki de ülkemize kazandırmak sadece ilimize özgü olan bir yatırım. Bu projenin mimarı eski Afyonkarahisar Milletvekili Said Açba beydi. O projeyi kendi zihninde ortaya koyup sakın bakanımıza da arz etmişti. Sayın Bakanım da teknik elemanlarına talimat vererek projeyi temel atlı hale getirdi. Ben vesile hem Said Açba hocamıza hemde bu projeye inanarak teknik elemanlara talimat veren değerli bakanımız teşekkürlerimi sunuyorum. Evet, göletimizi Sayın Bakanımız sağ olsun 7 milyon TL maliyetle yapıp Afyonumuza armağan ediyor. Biz de inşallah etrafı bizim belediye imar planlarına baktık tüm imar çalışmaları bitti. İnşallah oraya Orman Bölge Müdürlüğümüzle işbirliği halinde ağaçlandırma yapacağız. teraslar yapacağız ve sayın bakanımızın talimatıyla da yürüyüş yolları yapılacak. Biz tüm sosyal tesislerini soyunma, giyinme kabinlerini beşeri ihtiyaçlarını karşılayan bölümleri kadın ayrı erkek ayrı bir de aile olarak göle girilebilecek plajlarımız da özel deniz kumlarını getirterek Afyonkarahisar’da yapacağız. yani Afyon’a deniz geliyor. Tesisimiz Akarçay gibi Türkiye’ye örnek olsun” dedi. 

a4-011.jpg

“Bakanımızla gurur duyuyoruz”

Çoban’ın ardından konuşan AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal: “Gerçekten bu güzel tesisin temelini atılacağı için tüm Afyonlular gibi bizde heyecanla ve gerçekten mutlu bir şekilde bir aradayız ve bununla onur ve gurur duyuyoruz. Sayın Bakanım sadece Afyonkarahisar'a değil Türkiye'den Kıbrıs'a su götürdüğün için doğduğu büyüdüğü bu topraklara daha fazla hizmetle sınır tanımıyor. Bir Afyonkarahisarlı olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Eskiden bilindiği gibi siyasetçiler için denizde mi getirecek diye alay konusu olan bir mevzu bugün önceki siyasetçilere inat gerçekleşiyor. Ayrıca Sayın belediye başkanının ifade ettiği gibi bu Akarçay inanılmaz bir şeydi ve gerçekleşti.  En önemli projelerden birisi olarak da inşallah Merkez Demirçevre Göleti ve buradaki bu deniz çalışması diyelim Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu. 

a5-001.jpg

“Uyanıkken istedik getiriyoruz”

Özkal’ın ardından konuşan AK Parti Milletvekili Ali Özkaya şunları kaydetti: “Bütün arkadaşlarımız söyledi eski rahmetli bir Kayseri milletvekili için söylenirmiş ya mecliste uyurken herkes bir şey istiyor ‘bende isterim demiş’ Kayseri'ye deniz getirmesini tabi.  Şimdi biz uyurken değil uyanıkken isteyip getirmiş oluyoruz. Sayın Bakanım teşekkür ediyoruz. Dolayısıyla bu uyanık vaziyette bunu İnşallah göreceğiz. Çok hayırlı bir iş olacak Afyonkarahisar her gün büyüyor büyüdükçe yeni alanlara ihtiyaç oluyor. Bu rekreasyon alanı çok geniş olan projede Afyon'un çevresine önemli bir hizmet sunacağı kanaatindeyim. İnşallah bugün sabahleyin konuştuğumuz gibi bu önemli tesise bu mekanlara hizmeti dokunmuş bir büyüğün ismini vermek de faydalı olur diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun İnşallah halkımız geniş bir şekilde istifade edecek hissediyorum.”

“Hizmetlere hep beraber tanıklık ediyoruz”

Özkaya’nın ardından bir konuşmada Vali Mustafa Tutulmaz gerçekleştirdi. Tutulmaz: “Gerçekten bu proje vizyon projesidir.  Evet bugüne kadar çok sayıda gölet baraj temeli atılmıştır. Ancak diğerleri birbirinin takipçisi konumundadır ancak bu o şekilde değil az önce de değerli milletvekillerimizin bahsettiği gibi akarçay nasıl bir vizyon projesiyse bu öyledir.  Büyüklüğü küçüklüğü çok önemli değil ama düşünce önemlidir.  Değişik rekreasyon alanlarıyla günlük hayat içerisinde olacaktır. Her gün oradan bir şekilde faydalanacaktır. Konumu itibariyle de çok iyi bir yerdedir. Dolayı size güzel bir hizmete hep beraber tanıklık ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Atak helikopterimiz muhteşem oldu”

Törende son konuşmayı Bakan Eroğlu gerçekleştirdi. Eroğlu, Türkiye’de son 15 yılda eğitimden, sağlığa, ulaşımdan milli savunma sanayine varana kadar bir çok alanda büyük yatırımlar, büyük işler yapıldığını ifade ederek, ancak bunun yeterli olmadığını Türkiye’nin hedefinin dünyada lider ve küresel bir güç olmak olduğunu kaydetti. Kendisinin ve hükümetin çalıştığını ifade ederek, “Dünyada çok nadir ülkeler silahlı insansız hava araçları (İHA) yapıyor, biz de yapıyoruz. Atak helikopterimiz muhteşem oldu. Dünyanın en büyük deniz harp gemilerini biz yapıyoruz ve Altay tanklarını. Neticede bunlar yeterli değil Türkiye’nin hedefi dünyada lider bir ülke, küresel bir güç olmaktır. Bunu hep birlikte başaracağız bu, bu milletin ruhunda var. Allah’a şükürler olsun inşallah 2023-2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştireceğiz. Bizlerde çok çalışıyoruz. Ben bu sene yılbaşından bu yana 77 ilde program yaptık ve 21 TL’lik bir yatırımın temelini atmanın bahtiyarlarını yaşıyorum. 77 ilde sayısız program yaptım. Mekik gibi dokuyoruz. Dünyanın çevresini belki kat ettiğim yollar ile bu sene 10 defa turladım. Hep birlikte çalışacağız daha büyük, güçlü bir Türkiye için ne gerekiyorsa yapacağız. Susuz şehir bırakmadık. Bütün dereleri ıslah ediyoruz. Dünyanın en yüksek barajlarını inşa ediyoruz” diye konuştu.

“80 milyon vatanına, bayrağına, devletine sahip çıkıyor”

Türkiye’nin büyük hedefleri gerçekleştireceğine yürekten inandığını dile getiren Bakan Eroğlu konuşmasında şunları söyledi: “En büyük mutluluğum ne biliyor musunuz? Barajlar, arıtma tesisleri gibi tesisleri yabancılar yapardı. Bizdeki arkadaşların kendisine güveni yoktu. Yani nefislerine itimat, kendisine güven yoktu. Ama Allah’a şükür fidan dikme merasiminde pırıl pırıl gençleri görünce. Dedim ki, ‘bu devlet bu gençler sayesinde ilelebet payidar olacaktır.’ Muazzam bir kaynak, güzel bir nesil ve 15 Temmuzda da bunu gördük Allah’a şükür. Artık 80 milyon vatanına, bayrağına, devletine sahip çıkan güzel bir nesil yetişiyor. Neticede ben şuna yürekten inanıyorum, Türkiye büyük hedefleri gerçekleştireceği gibi gerçekten büyük küresel bir güç olacak. Onlar inişte merak etmeyin biz yükselişteyiz. Hep birlikte inşallah bunu başaracağız.” Konuşmaların ardından Demirçevre Göleti’nin temeli Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tarafından atıldı. Yapılacak olan göletin plaj, yürüyüş yolları ve dinlenme alanlarında oluşacağı kaydedildi.