Frig Vadisi gezisine kentteki çok sayıda basın mensubunun yanı sıra Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ile Müze Müdürü Mevlüt Üyümez de katıldı.

İhsaniye içerisinde yer alan Frig Vadisi Turizm Kuşağında ilk önce Ayazin Köyündeki kilise ve taş mezarlar gezildi. Akabinde Göynüş Vadisi içerisinde yer alan Aslantaş, Yılantaş ve Maltaş’ı gezen basın mensupları, Döğer Beldesinde Emre Gölü ve Asar Kalelerini gördü. Rehber Muzaffer Kaya, eşliğinde Frig Vadisi Turizm kuşağının özelliklerini inceleyen gazeteciler, Afyonkarahisar’ın tarihi güzellikleri arasında mutlu bir gün geçirdi.

Gazetecilere yönelik düzenlenen Frig Vadisi gezisi hakkında açıklama yapan Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, basın mensuplarının kurumun paydaşları olduğunu vurguladı.

‘Gazeteci arkadaşlarımız bizim en yakın meslek grubumuzdur’ diyen Tanır, şöyle konuştu:
“Basın mensuplarımız bizim dışa açılan kapımızdır. Dünyamız yani.  Çünkü Afyonkarahisar’ımızın turizm boyutun da yapılan haberleri 5-10 hatta 50-100 bin civarında okunuyor. Biz İl Müdürlüğümüz olarak, basın mensuplarımızla yakın çalışmak istiyoruz. Bu organizasyonu hem gezelim hem de kaynaşalım diye düzenledik. Bu bağlamda kurumsal olarak da basın mensuplarımızla bir araya gelelim istedik.”

“Gazeteci kardeşlerimizi dinlendirmek istedik”

Kendisinin aslen Muğla Fethiyeli olduğunu aktaran Tanır, hali hazırda artık Afyonkarahisarlı olduğunu ifade etti. Düzenlenen gezinin amacına hizmet edeceğine dikkat çeken Tanır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle hedefimiz yoğun tempoda çalışan gazeteci kardeşlerimizi dinlendirmek ve eğlendirmektir. Bunları yaparken de şehrimizin tarihi atmosferinin farkına varmanızı amaçlıyoruz. Hepinizin güzel vakit geçirmesini arzu ediyorum.” diye konuştu.