Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Kasım ayı boyunca 20 oturum düzenleyerek 2018 yılı bütçesini hazırlamak için yoğun çaba harcayan meclis Üyelerini Korel termal Otel’de düzenlediği öğle yemeğinde ağırladı. 

“Ayakları yere basan bütçeler oluşturmaya özen gösterdik”

Protokol üyelerinin de hazır bulunduğu programda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel; İl Genel Meclisi olarak yapılan çalışma ve yatırım faaliyetlerinin yürütülmesinde her zaman Vali Mustafa Tutulmaz’ın desteklerini hissettiklerini belirterek teşekkür etti. “Bugün İl Özel İdaresi’nin 2018 mali yılı bütçesini belirleyen son toplantımızı yaparak noktayı koyduk” diyen Meclis Başkanı Salih Sel; “2009 yılında göreve başladığımızda 19 milyon 850 bin TL olan bütçemiz, 2018 yılında 170 Milyon TL olarak tamamlandı. Yapmış olduğumuz tüm bütçelerimiz ayakları yere basan bütçeler oldu. Bu nedenle de yılsonunda bütçemizde açık vermedik aksine fazla verdik. Eskiden İl Özel İdaresi bütçelerinin yüzde 15 ila 20’sinin yatırıma dönüştüğü belirtilirken bizim hazırladığımız 2018 yılı bütçesinin yüzde 71,5’i yatırıma ayrıldı. Arkadaşlarımız çok özverili bir şekilde çalışarak yatırım ağırlıklı bir bütçeyi oluşturdular ve tüm meclis üyelerimizin oy birliği ile kabul edildi. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

 “Komşu illere örnek olan bir meclise sahibiz”

İl Genel Meclisi üyeleri ve İl Özel İdaresi daire amirlerini öğle yemeğinde ağırlayan Vali Mustafa Tutulmaz; “İl Genel Meclisinin bütçe görüşmelerinden sonra hep birlikte bir yorgunluğu atma, yılı değerlendirme anlamında bu tür bir yemek tertip edildi. Bugün de bu vesile ile bir aradayız. Gerçekten İl Özel İdaremiz İlimizin kırsal kalkınmasının temelini oluşturan altyapıların yapılmasında büyük bir başarı göstermiştir. Siirt’ten buraya geldikten sonra bunu çok rahat görme imkanım oldu. Yine muhtarlarımızla ilçelerimizde yaptığımız toplantılarda artık muhtarlarımızın taleplerinin Özel İdare kaynaklı yol, su, kanalizasyon, okul vb. alanlarda olmadığını görüyoruz. Bu da Özel İdare ve İl Genel Meclisi adına sevindirici bir husustur. Artık iki köy arasındaki yolun asfaltlanması, bahçe ve tarla yollarının düzenlenmesi gibi talepler geliyor ya da düğün salonu, park vb. sosyal donatılar ile ilgili talepler geliyor. Bunda emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Komşu vilayetler ile de kıyasladığımızda gerek asfalt yapım süreci ve kilometresi, gerekse de köy sularının ve köy içi yapıların yapılmasında çok büyük bir başarı elde edilmiştir. Ama en önemli başarılardan birisi de diğer kurumlara verilen desteklerle Milli Eğitim, Kültür, Köylere Hizmet Götürme Birliklerine yapılan yardımlar olsun buralarda da çok iyi bir başarı elde edilmiş durumdadır. Bundan da ne kadar gurur duysak azdır. Başta İl Genel Meclisi Başkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.