Spor otoriteleri,  Amatör küme ekiplerinin hiçbir gelirinin olmadığını belirti. Spor otoriteleri, tüm harcamaların kulüp yöneticilerinin cebinden çıktığını ifade etti. Amatör liglerin geleceğini iyi görmediğini söyleyen otoriteler, “Eskiden forma için mücadele edilirken şimdi ise para için mücadele ediliyor. Eskiden amatörde para konuşulmuyordu. Biz de zamanında top oynadık. Bizim dönemimizde bırakın para istemeyi, kramponumuzu bile biz alırdık” ifadelerini kullandı. Amatörün de sponsorları olmalı diyen otoriteler, “Amatör kulüplerin federasyondan geliri yok. Bu zamana kadar kulübe biz cebimizden verdik. Lisans parası veriyorsun, aktarma veriyorsun...

Profesyonel kulüplerin geliri var federasyondan, bizde olmadığı için tamamen yöneticilerle, çevremizle birlikte takım yapmaya çalışıyoruz, malzeme almaya çalışıyoruz, göğüs reklamı alıyoruz, forma yaptırıyoruz. Çevremizdekilerin yardımı dışında başka gelirimiz yok. Federasyonun amatör kulüpler için sponsor bulmasını hayal ediyorum. En azından malzemesini karşılayabilecek bir sponsor bulunması lazım. Nasıl Süper Lig Seba Ligi yapılıyorsa amatöre de güçlü bir isim, zenginlerinden, herhangi bir bölgeden bir sponsor bulunup amatöre katkı yapılmasını istiyorum. Böyle de olması gerekiyor. Eğer futbolcu yetiştirilecekse bu iş yöneticinin cebinden harcamayla ya da dışarıdan toplamayla olmaz. En azından bir geliri olması lazım” dedi.

“Destek olmazsa amatör can çekişir “

“Amatör futbolun geleceğini çok iyi görmüyorum. Nasıl profesyonel liglerde oluyorsa amatör lig de aynı. Tamamen paraya endeksli bir lig oldu. A takımda bir sporcu yetiştirmeye kalksan veya transfer yapsan en az isteyen 2 bin liradan açıyor. Sadece bir topçu 2 bin lira, bu 20 topçuda 40 bin lira yapıyor. Amatör kulüpleri bunu nereden verecek? Çıkar bir iş adamı, vardır gücü yapar iyi bir takım, hedefini Genç Ligi koyar. Ama bizim gibi takımların hedef koyma şansı yok. Genç Ligi’ni hedef koyabilmek için güçlü bir yönetimin olması lazım. Çünkü çok kolay değil. Bir kulübün 1. Amatör Küme’den Genç Ligi’ne çıkabilmesi demek hocasından, malzemesinden, sporcusundan nereden baksanız 100-150 bin arasında bir rakam. Bunu da Afyonkarahisar’da zaten belli gideceğiniz insan sayısı belli, yardım alacağınız kişi sayısı belli. Ben de ona gidiyorum, ötekiler de ona gidiyor. 120 tane kulüp var. Hepsi bir bölgeden gidiyor. Ben benim bölgeme gidiyorum, yardım alıyorum. Ötekiler kendi bölgelerine gidiyor ama taşıma suyla değirmen dönmüyor. Destek gelmedikten sonra amatör kulüpler böyle can çekişir.” 

Profesyonellik değil para önemli oldu 

Otoriteler “Önceden futbolcuların hedefleri profesyonel ligdi, Afyonkarahisarspor’da oynamaktı; ama şimdi bakıyorsunuz amatörde para olayın içine girdi” dedi. Otoriteler , amatör kümede paranın ön planda olduğunu ifade etti. Amatör sporda söz sahibi olanlar “Eskiden amatörde para konuşulmuyordu. Bizim dönemimizde bırakın para istemeyi, kramponumuzu bile biz alırdık. Şimdi öyle değil. Kramponun en iyisini alacaklar. Amatörde eskiden sporcunun para lafını etme şansı yoktu. Ne olurdu? Malzeme olayı vardı, lisans aktarma olayı yapardım, bir hoca parasını düşünürdün, sezonu öyle bitirirdin.” “Hoca parası var, iyi bir takım yaparsan sporcuya para var, bunların aktarması var. Gerçekten zor. Eskiden çocuklar iyi çalışıp bir yerlere gelmenin peşindeydi. Şimdi amatör spor kulüpleri sadece paraya döndü. Bakıyorum U19’da oynayan genç çocuklar var. Ama akılları parada. Sen önce hedefini koy, bir yerlere gel. Biz sizlerden bir şey istemiyoruz, gitmeniz için size yardımcı oluyoruz. Önceden futbolcuların hedefleri profesyonel ligdi, Afyonkarahisarspor’a oynamaktı; ama şimdi bakıyorsunuz amatörde para olayın içine girdi.” .