Metruk binada uyuşturucu madde kullananların olduğunu belirten Mahalle Muhtarı Ömer Ortaç, yetkililerden sorunun çözümü için yardım talebinde bulundu.

Toplumsal bir yara haline gelen sigara ve alkol kullanımının yanı sıra madde kullanımının da küçük yaşlara kadar düştüğü günümüzde metruk binalar da madde kullananların mekanı haline geldi. Afyonkarahisar il merkezinde bulunan Dairecep Mahallesi’nde bulunan ve virane hale dönüşen bir evi mesken edinen madde bağımlıların geride bıraktıkları atıklar mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Madde bağımlılarının uğrak noktası olan metruk bina içerisinde bali, tiner, esrar, çakmak gazı gibi uyuşturucu özelliğe sahip maddelerin kullanıldığında bırakılan atıklardan dolayı endişeyi artırıyor.

“MAHALLEMİZİN HUZURU İÇİN YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ”

Madde Bağımlılarının mesken hale getirdiği metruk binanın bulunduğu Dairecep Mahallesi Muhtarı Ömer Ortaç, mahalle halkının kendileri ve çocuklarının tehdit altında olduğu gerekçesiyle yetkililerden yardım talepleri olduğunu söyledi. Ortaç; “Büyük şehirlerde de madde bağımlıları bu tür metruk binalarda madde kullanıyorlar. Madde kullanan gençlerin bir çoğunun evsiz olduğu ve kullandıkları maddeler nedeniyle saldırgan bir kimliğe büründüklerini görüyor ve duyuyoruz. Sakin ve huzurlu bir mahallemiz var ancak bu olaylar nedeniyle mahalle sakinlerimiz kendileri ve çocukları için madde bağımlılarının tehdit unsuru olduğunu söylüyorlar. Madde bağımlılarının mahallemizin huzurunu bozmasının ve gençlerimizin madde bağımlılığına alıştırılmasının önüne geçmek için tüm mahalle halkı olarak yetkililerden destek istiyoruz. Bizim isteğimiz madde kullanan gençler de dahil olmak üzere tüm gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak bir yaşam sürmeleri ve hayatlarını karartacak kötülüklerden uzak kalmaları” diye konuştu.