Yeni açılan spor tesislerin Sadece Afyonkarahisar için değil ülkemiz için de önemli bir kazanç olduğunu belirten Spor Otoriteleri liglerde yer alan takımlarımızı bir değerlendirme yaptı.  Afjet Afyonspor ilimizi Spor Toto 3.lig 3. Grupta yer alan Afjet Afyonspor’un  iyi olduğuna değinen otoriteler “,Afjet Afyonspor lige tutuk başlamasına rağmen, sonradan açıldı iyi sonuçlar almaya başladı. Artık son dört maç kaldı Bu maçlarda aradaki beş puan farkını koruyarak şampiyonluğa ulaşırız.” Dedi.

Bölgesel ligde yer alan takımlar içinde konuşan otoriteler ”Bölgesel ligde bu sezon tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Sezon başında yaptığı transferlerle büyük umutlar yaşatan Sandıklıspor ligde istediği sonuçlara bu sezon alamdı. Bildiğiniz gibi Sandıklıspor profesyonel ligden düştü şimdi tekrar bu lige yükselmek istiyorlar. Bu sezon olmadı. Diğer temsilcimiz  Hisarspor ise, lige iyi başladı bir aralar liderliği elinde tuttu ancak daha sonra yarıştan koptu ve başarısız bir yıl geçirdi. Şimdi liglerinde altta olmaları nedeni ile Afyonkarahisar Süper amatör ligde şampiyon olacak takım ile Play aut maçı oynayacaklar. Yenen takım Bölgesel ligde kendini gösterecek” ifadelerine yer verdiler. 

Salon sporlarında yer alan ve İlimizi Basketbolda ve Voleybolda temsil eden  Afyonkarahisar Belediyespor hakkında da açıklamalar yapan otoriteler, “İlk kurulduğu yıl  büyük başarılara imza atarak,iki kademe birden atlayarak geçtiğimiz birinci ligde temsilcimiz oldu. İki yabancı ve birçok transferle bu lige başlayan takımımız biraz tecrübe sorunu yaşıyor gibi gözüktü. Daha sonra toparlandı. Teknik adam değişikliği, Quincy Douby transferi ve Reynos takıma katılması takımımıza ilaç gibi geldi.” Dediler..

İlimizi voleybolda da yine Afyonkarahisar Belediyespor temsil ettiğini belirten spor otoriteleri”. Geçen yıl oynadığı 1 ligden gösterdiği başarılı performansla Efeler  lige yükselen voleybol takımımız ,bu sene de çok başarılı maçlar çıkardı. Sezon başında en önemli oyuncuları Kewin Pinerıua’nın ani ölümü ile sarsılan takımımız maçlar sonunda küme düşme maçları olan Play aut maçlarına kaldı. En son dört takım arasına girerek Play Aut çıkma maçları oynadı ama bu etap iyi sonuçlarla ile neticelendi. Dörtlü gurupta  3  puan toplayarak birinci olduk ve kümede kalmayı garantiledik..Voleybol  takımımızın da önümüzdeki sezonlarda başarılı olacağına yürekten inanıyoruz.” Dediler.