Sandıklıspor’un yanı sıra, Akşehir,  Tavşanlı TKİ, Serik,  başta olmak üzere en az 4 takımın bu hedefe için yoğunlaşmış olması, maçların zorluk derecesini de arttıran etkenler arasında gösteriliyor.

Bölgesel Amatör Lig’de bu yıl ikinci sezonunu geçirecek olan Hisar ve Sandıklıspor şampiyonluk hedefine gidebilmek için çok zorlu engelleri aşacak.

BİR İHTİMAL DAHA YOK

BAL Liginde yer alan takımlarımızın lig öncesinde en büyük handikabı kadrosunu büyük ölçüde yeni kurması gösteriliyor. Kütahya ve Isparta takımlarının  hariç tutulduğunda diğer takımların tamamının şampiyonluk hedefine kilitlenmiş olmaları, özellikle deplasmanlarda oynanacak maçların önemini bir kat daha arttırıyor.

İLK HAFTALAR ÇOK ÖNEMLİ

Lig öncesinde en önemli sınavını hazırlık  maçlarından verecek olan ekiplerimizin bu maçlarda sergileyeceği performans neler yapıp yapamayacağı konusunda da camiaya fikir verecek. Sandıklıspor’da transferi büyük ölçüde kendisi yapan Teknik Direktöre duyulan güvenin boşa çıkmaması için alınacak galibiyet, ilerleyen haftalar öncesinde camianın inancının da artmasına zemin hazırlayacak. İl takımı olduğu için rakiplerine göre çok daha büyük seyirci avantajına sahip olacak ekibimizin 3 Lig’e çıktığı dönemlerdeki gibi birliktelik sergilemesi halinde rakiplerine sahasında puan vermemesi yarıştaki iddiasını son haftalara kadar taşımasına yardımcı olacak. Diğer temsilcimiz Hisarspor’da da değişen bir şey yok. Transferler teknik adam Ahmet Başkurt yönetiminde tüm hızıyla devam ediyor. 

KAPALI KUTU ÇOK

Ligde bilinen takımların dışındakilerin henüz güçleri konusunda bilgi sahibi olunmamış olması da ciddi bir handikap olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz yıl kesin kazanabileceği maçlarda önemli puanlar kaybettiği için şampiyonluktan olan ancak bu sezon tecrübesiyle de ligde farklı olması beklenilen Hisar ve Sandıklıspor’un ligdeki kaderini de deplasman maçlarında alacağı sonuçlar tayin edecek.