Festivalin dolu dolu ve coşku ile geçtiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, festivalin kadim şehir Afyonkarahisar’ımıza yakışır bir şekilde geçtiğini dile getirdi. Zeybek Başkan, “Başta Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, Milletvekillerimiz, Belediyemizin kıymetli personellerine, İlçe Kaymakamlarımız, İl Jandarma, İl Emniyet Müdürlüğü personelimiz, Afyon Kocatepe Üniversitemiz, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitemiz, festivalimizde yer alan firmalarımıza, basın camiamıza, hemşehrilerimize, yurt içi ve dışından gelen değerli misafirlerimize, ailelerine teşekkür ederim.” dedi.

ŞEHRİMİZİN ADINI DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Afyonkarahisar Belediyesi olarak Gastronomi şehri Afyonkarahisar’ın gelişimine, değişimine ve kültürel geleneklerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediğimiz Gastro Afyon 2021’in sadece şehrimizde değil, bölgemizde ve ulusal anlamda büyük ses getirdiğine dikkat çeken Zeybek şöyle konuştu; “Bu şehre yakışır yatırımlar yapmak çok önemli. Bu sebeple göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizi markalaştırmak, adını her yerde duyurmak ve hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışarak birçok etkinliğe imza attık. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereğince fenni yatırımlarımızın yanı sıra kültürel, sosyal ve sportif yatırımlarımızı da önemsiyoruz. Bu kapsamda 2019 yılında UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil edilerek Türkiye'de 3. Dünyada 36 şehirden biri olduk. Bu başarı tüm Afyonkarahisarlılarındır. Bunun bilinci ile 3. kez Uluslararası Lezzet ve Turizm Festivali’ne ev sahipliği yaptık.”

50 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLANDI

600 çeşit Afyonkarahisar’a özgü lezzetlerimizi dünyaya duyurmaya devam edeceklerini dile getiren Zeybek, “Yüz binleri aşkın ziyaretçi Afyonkarahisar’ı tanıdı, şehrimizin kaliteli birçok prestijli firması festivalimizde yer aldı ve lezzetlerimizi ikram ettik. Yüzyıllardır biriken ve her medeniyetten Afyon'a miras kalan 600 çeşit yemeğimizi burada gurmelere, iş dünyasına ve yurt dışından gelen büyükelçi ve misafirlerimize tanıttık. Bu festivalle 3 günde 50 bin ziyaretçi, şehrimizi ve yöresel tatlarımızı tanıma ve tatma imkanına sahip oldu. Gastro uzmanları, ünlü şefler, geleceğin şef adayları bölgemizde bulunan aşçı dernekleri ile ünlü isimler ve sosyal medya fenomenleri ile şehrimizin sahip olduğu mutfağı tanıttık. MasterChef jürisi sevilen executive Şef Mehmet Yalçınkaya’da vatandaşlarımızla buluştu, deneyimlerini paylaşarak bizleri onurlandırdı. Festivalimizi gelecek sene yine düzenleyeceğimiz için şimdiden heyecanlıyız. Gastro Afyon 2021 Lezzet Festivalimize katkı sunan bizleri gururlandıran Afyonkarahisarlı esnaf hemşehrilerim başta olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.