İmaret camii karşısında hizmet veren Lale Pide bu yılda geleneği bozmadı. 7 yıldır ramazan ayında vatandaşlara ücretsiz iftar yemeği hazırlayan Lale Pide, yardıma muhtaç tüm vatandaşları iftara davet etti.

7 yıldır ramazan aylarında ücretsiz vatandaşa ikram olarak verdiği iftar yemekleriyle tanınan Lale Pide ve Döner Salonu bu yılda geleneği bozmadı. Yaklaşık olarak ramazan ayın boyunca 9 bin kişiye iftar yemeği veren Lale Pide, bu yılda hizmetini sürdürecek. Hayırseverler tarafından karşılanan iftar yemeğinin masrafları için bu yıl hiç başvuru yapılmadı. Lale Pide iftar için gerekli masrafları üslenerek bu yılda yardıma muhtaçları mağdur etmeyecek. Günlük yaklaşık 300 kişi için hazırlanan iftar yemeği 11 personelin hizmetiyle vatandaşlara sunuluyor.

“Tüm Afyonkarahisarlıları bekliyoruz”

16 yıldır Lale Pide ’de aşçılık yapan Şemsettin Kandemir, bu yılda ücretsiz iftar ikramlarının olacağını ifade ederek, bu konuda hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi. Her gün farklı yemek çıkardıklarını söyleyen Kandemir, vatandaşlara hizmet etmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ramazan ayında yemek salonuna yoğunluğun çok fazla olduğunun altını çizen Kandemir: “Salonumuza saat 16.00’da itibaren sıra olunmaya başlıyor. Akşam saat 20:00 ‘a kadar çok fazla kişi geliyor. Biz elimizden geldiği kadar kimseyi mağdur etmeden herkese hizmet etmeye çalışıyoruz. 6 yıldır bu geleneğimizi sürdürüyoruz. İnşallah bundan sonra da devam ettireceğiz. Bu konuda bize destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Afyonkarahisarlı halkımızı iftar yemeğimize davet ediyoruz” dedi.