Özgüven Devrane Park Cafe de gerçekleşen toplantıda konuşan Uğur ve Akyol referandumda “evet” diyeceklerini açıkladılar. 

Toplantıda kadınlara seslenen Hizmet-İş il temsilcisi ve KYK sorumlusu Sevgi Akyol, konuşmasında, kadınlara değer vermenin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi. “8 Mart’ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlamaları değil sonlarının sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkan olarak görüyoruz” diyen Akyol, “Ayrıca hükümetimizin de şu anda karşısına çıkmış olan bir baht dönencesi yaşanmakta. Aslında bu dönenceler bu değişiklikler ülkenin karşısına her zaman çıkmaz. Bunun için güçlü bir iradeye, güçlü bir lidere, bunları destekleyen diğer unsurlara ve buna inanmış, 15 Temmuz’da darbe girişiminde gördüğümüz gibi canını bile hiçe sayan bir millete ihtiyaç var” şeklinde konuştu. 

Akyol, “Bunların hepsinin bir araya gelmesi ve ülkenin gündemine getirilmiş olması her ülkenin her zaman kolayca yaşayabileceği bir husus değil. Bizlerde 16 Nisan'da tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için tek devlet için Afyonkarahisar KYK çalışanları olarak “evet” diyor ve devletimizi destekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. 
Hak-İş’e bağlı Öz Taşıma İş Sendikası Afyonkarahisar İl Başkanı Osman Uğur da yaptığı konuşmada “Hak-İş olarak Afyon’da sendikalar arasında ayrımcılık olmadan inşallah hep beraber sendikamıza sahip çıkacağız” dedi.