İSTANBUL (AA) - Yenibosna'da kuyumcu dükkanına gelen ve kendisini sopayla dövmeye çalışan Coşkun Çelik'i silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan İ.K.Y'nin nefsi müdafaadan beraatine karar verildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık İ.K.Y. ile tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Sinan Coşar, esas hakkındaki mütalaasında, maktul Coşkun Çelik'in, 4 Aralık 2015'te sanık İ.K.Y'nin Yenibosna'da iş yerine bir elinde poşet diğer elinde ise daha sonradan sopa olduğu anlaşılan bir şeye sarılı cisimle gittiğini belirtti.

Maktul Coşkun'un çeyrek altın almak istediği ve kredi kartıyla ödeme yapacağını bildirdiği, ancak POS cihazının yetersiz limit uyarısı yaptığı ifade edilen mütalaada, maktulün ''bir daha dene'' dediği sanığın her deneme sırasında şifreyi görmemek için başını başka yöne çevirdiği, üçüncü deneme sırasında maktulün elindeki sopayla sanık İ.K.Y'nin yüzüne vurmaya başladığı anlatıldı.

Mütalaada, sanığın darbeler üzerine bankonun arkasında doğru çöktüğü, maktulün sanığın yanına giderek elindeki sopayla vurmaya devam ettiği, sanığın ise maktulün saldırısı sürdüğü sırada silahı belinden çıkarttığı, maktule ateş ettiği ve imdat butonuna basarak polisi çağırdığı kaydedildi.

Sanığın maktule, sopa darbeleriyle ağır şekilde yaralanması üzerine ateş ettiği ifade edilen mütalaada, sanığın haksız bir saldırıyı o anda hal ve koşullara göre, saldırıyla orantılı biçimde defetmek için ruhsatlı silahını belinden çekerek, maktule ateş ettiği anlatıldı.

Mütalaada, meşru müdafaa sınırları içinde kasten öldürme suçunu işlediğinden sanığın beraatine karar verilmesi istendi.

Son sözü sorulan sanık İ.K.Y, ''Suçsuzum. Beraatimi talep ediyorum.'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanık İ.K.Y'nin ''kasten öldürme'' suçundan cezalandırılması talep edildiğini, ancak eylem meşru müdafaa sınırları içinde kaldığından sanığın beraatine karar verdi.