Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde gerçekleşen KUSİ toplantısına Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu,  AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu ve çok sayıda işadamı katıldı.

KUSİ toplantısının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2016 yılından bu yana altışar aylık periyotlar halinde programların yapıldığını söyledi.

Uslu, Afyonkarahisar’da Kamu-Sanayi- Üniversite İşbirliği Toplantılarının üçüncü toplantısının gerçekleştirildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Önceki toplantımızda Kamu, Üniversite ve Sanayiciyi bir arada buluşturacak ve onların çalışmalarına zemin hazırlayacak bir wep portalı tasarısı demosu bize sunulmuştu. Biz bu demo ve portalını bir sonraki toplantımızda yani bugün ki toplantımızda lansmanının yapılmasını Afyon kamuoyuna, sanayicisine ve yatırımcısına son derece faydalı olacağını düşünüyorum. Bu wep portalı aracılıyla üniversite ve sanayiciler arasında bir ilgi kurulması noktasındayız.”

“Teknopark sanayiciyi ve yatırımcıyı buluşturuyor”

Uslu, AKÜ tarafından hazırlanmış olan wep portalını Afyonkarahisar sanayisine, akademik camiaya hayırlu uğurlu olmasını temenni etti.

Afyonkarahisar’da 7 OSB, olduğunu dile getiren Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Afyonkarahisar gerçekten ülkemizin önemli bir sanayi şehridir. Bunun yanında da 1992 yılında kurulmuş olan AKÜ’nün bugün gelmiş olduğu nokta gerçekten çok güzel. Yine ünivetsitemiz bünyesinde açmış olduğu Teknopark’la yatırımcıyı ve sanayiciyi buluşturuyor. Üniversitemizin ilimiz yatırımcısına sağlamış olduğu desteği çok geniş bir zeminde bilgisayar başında ve akıllı telefon tuşuyla kullanılabilecek wep portalının hayırlı olmasını diliyorum.” 

“AR-GE  ve İnavasyon üstünlük sağlıyor”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş da Üniversite Teknoloji Transfer Ofisi önderliğinde hazırlanan ve Üniversite-Sanayi işbirliğinin akademi bilgi sisteminin wep portalının tanıtım toplantısının önemine değindi.

Sağbaş, sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş sürecinin yaşandığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
“ Bilime, Teknolojiye, AR-GE’ye ve inovasyona kaynak ayıran ülkelerin diğer ülkelere göre, daha üstün konumda oldukları görülmektedir. Bu nedenle AR-GE ve inovasyon sisteminin kurulması ve sürdürülmesi kalkınmaya büyük katkı sağlamaktadır. Ekosistemin sürdürebilmesi için de kamunun üzerine düşüne görevler bulunmaktadır. Bu kapsamda kamu-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi önemli bir rol oynamaktadır. Kamu-Sanayi stratejisi ve eylem planı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Koordinasyonunda hazırlanmıştır.” İfadelerini kullandı.

Sağbaş, Afyonkarahisar’da 2016 yılında 13 tanesi KOSGEB İl Müdürlüğünce koordinasyonu yapılmış 42 tane sanayi kuruluşu hem üniversite adına hem de bakanlık adına ziyaret edildiğini kaydetti.