Döviz kurlarındaki düşüşle birlikte yavaş yavaş hareketlenmeye başladığını belirtiyor.

Sıfır otomobillerde uygulanan ÖTV ve KDV indirimlerinin ardından vatandaşların tercihini sıfır otomobilden yana kullanması, döviz kurlarındaki yükselişle birlikte ikinci el araç piyasasında işlerin tamamen durma noktasına geldiğini ifade eden Galerici esnafından Tamer Dinler, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kötü gidişatın devam ettiğini söyledi.

“ÖTV VE KDV İNDİRİMİ VATANDAŞI SIFIR OTOMOBİLE YÖNLENDİRDİ”

İkinci el otomobil fiyatlarının döviz kurlarındaki dalgalanma ile birlikte yükseldiğini, sıfır otomobillerde uygulanan ÖTV ve KDV indirimleri ile birlikte vatandaşların sıfır araç almayı tercih eder hale geldiğini belirten Tamer Dinler; “Vatandaşlar sıfır araçlara uygulanan indirimlerden faydalanarak araç alırken ikinci el araç satışı yapan galericiler yükselen fiyatlar nedeniyle satış yapamaz hale geldi. Zor bir dönem geçirdik ancak döviz kurlarında yaşanan düşüş ve ikinci el araçlarda da düşüşün etkileri gözlenmeye başladı. Afyonkarahisar Galericiler Sitesi içerisinde 70 tane galerici esnafı var ve herkes merakla müşterilerini bekliyor” dedi.

“ARAÇ ALACAKLAR İÇİN EN GÜVENİLİR YER GALERİLER”

Galerici esnafının tek sorununun kurlardaki yükseliş ve sıfır otomobillerde uygulanan ÖTV ve KDV indirimleri olmadığının altını çizen galerici esnafı Tamer Dinler; “Bizler galericiler Sitesi içerisinde 70 esnafız. Bizim dışımızda da bazı noktalarda açtıkları dükkanlarda hizmet veren galerici arkadaşlarımız var. Bizler burada kira ödüyor, vergi ödüyor ve eleman çalıştırıyoruz. Şehir merkezinin en işlek noktalarında ise ayakçı olarak ifade edilen araba satıcıları var. Onların piyasalarda oluşturdukları dalgalanma da bizleri yeteri kadar etkiliyor. Diğer yandan araç alacak olan vatandaşlarımız aldığı araçla ilgili yaşadığı sıkıntıda galerici esnafını muhatap olarak görebilirken, ayakçı satıcıyla yaşadığı sıkıntıyı çözmesi de güç olacaktır. Bizim araç alacak olan vatandaşlarımıza önerimiz galerileri tercih etsinler” diye konuştu.