MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "Sanat Sokağı", gerçekleştirilen kültür ve sanat faaliyetlerinin yanı sıra bünyesinde barındırdığı müzelerle de dikkati çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 3 yıl önce kurulan sokağın girişinde ziyaretçileri, kente özgü yemeklerin tadılabildiği restoran karşılıyor.

Onun hemen yanında ise 2 katlı ahşap bir evde oluşturulan "Fotoğraf Makinesi Müzesi"nde, kimisi körüklü, kimisi filmli 1890 fotoğraf makinesi ile 3 bini aşkın aksesuar sergileniyor.

Türkiye'nin alanında en büyük müzesi olma özelliğiyle meraklılarını ağırlayan müzede, en fazla ilgiyi "casus" diye nitelenen makinelerin bulunduğu bölüm çekiyor.

Yine kent mimarisine uygun inşa edilen kültürevinde ise şehrin yöresel yemeklerinden günlük yaşamına kadar yaklaşık 100 yıllık geçmişine ışık tutuluyor. Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal ile şarkıcı Ahmet Kaya'nın balmumu heykellerinin de yer aldığı kültürevi konuklara nostalji yaşatıyor.

"Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi"nde ise hem oyun oynama hem de kendi oyuncaklarını yapma imkanı bulan çocuklar, hayallerini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çeşitli kültür ve sanat faaliyetlerine de ev sahipliği yapan sokak, kenti ziyarete gelenlerin uğrak noktası haline geldi.

- "Sanat Sokağı yaşayan bir yer"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin hem fuar hem de müzeler şehri olduğunu belirtti.

Fotoğraf Makinesi Müzesi, Kültürevi ile Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi'nin sokakta dikkati çektiğini anlatan Polat, bu eserleri yerinde görmek isteyen Malatyalıların yanı sıra il dışından da çok sayıda ziyaretçiyi ağırladıklarını kaydetti.

Hacı Uğur Polat, Fotoğraf Makinesi Müzesi'nin Türkiye'nin alanında en büyüğü olduğunu ifade ederek, "İlk makinelerden son makinelere kadar birçok fotoğraf makinesi koleksiyonunu burada görmekteyiz. Yine çok farklı ürünler de müzemizde sergilenmekte. Müzelerimiz Malatyamıza gerçekten değer katmakta." diye konuştu.

Sanat Sokağı'nda tüm kültür sanat etkinliklerinin iç içe olduğunu anlatan Polat, burada bulunan sanat merkezinde ise 74 kursun devam ettiğini, sanat ve hobi amaçlı kurslara katılan hemşehrilerine yılda ortalama 5 bin sertifika verdiklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Polat, Sanat Sokağı'nın yaşayan bir yer olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Burada haftalık 10 bine yaklaşan ziyaretçi sayısını görmekteyiz. Burası sadecede bölgesel değil ülke çapında ziyaret edilen bir alan olacak. Zaten ülkedeki en büyük fotoğraf makinesi müzesini biz kurmuş olduk. Bu alanda bir değerlendirme, çalışma düşünen burayı ziyaret etmeden asla çalışmasını tamamlayamayacaktır. Yine Kültürevi'nde Ahmet Kaya, Kemal Sunal gibi hemşehrilerimizin balmumundan heykelleri buraya bambaşka anlamlar katıyor."

Kültür Ve Sanatın Kalbi Bu Sokakta Atıyor

Kültür Ve Sanatın Kalbi Bu Sokakta Atıyor

Kültür Ve Sanatın Kalbi Bu Sokakta Atıyor