Ot Pazarı Camii arkasındaki eski ambar olarak bilinen tarihi binayı restore ederek, Kültür ve Sanat Evi olarak hizmete açan Afyonkarahisar Belediyesi, ağırladığı yerli ve yabancı misafirlerle şehir turizmine büyük katkı sağlıyor. Turistik turlara da dahil edilen Kültür ve Sanat Evi, kent rehberinde gezilip görülecek önemli yerler arasında yer alıyor.

Yöresel ve kültürel değerlerimizin yaşatıldığı tarihi bina, ziyarete gelen konuklarını her bir ayrıntısıyla adeta geçmişe uzanan bir yolcuğa çıkartıyor. Kültür ve Sanat Evinde görevli uzman rehberlerin eşlik ettiği ziyaretlerde, özellikle yurtdışından gelen yabancı turistler ziyaret sonrası ilimizle ilgili daha net ve gerçekçi bilgilerle ilimizden ayrılıyor.

Gelin odası, keçe ve lokum yapım odaları ile eski mutfak canlandırma odaları ve günlük yaşama dair mekanların bir arada olduğu Kültür ve Sanat Evinde, silikon heykellerle canlandırılan objeler ve insan figürler ise büyük ilgi görüyor. Bölgenin turizm potansiyeline de katkı sağlayan Kültür ve Sanat Evi, Çarşamba günleri hariç haftanın diğer tüm günlerinde 10:00-17:30 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.