Yöresel ve kültürel değerlerimizin yaşatılacağı Kültür ve Sanat Evi bugün saat 11:00’de kapılarını turizme açıyor.  Afyonkarahisar Belediyesi, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden günümüze kadar ulaşan; ancak zamanla yıpranmış olan yapıları restore ederek tarihi mirasa sahip çıkmaya devam ediyor.           

Tarihi Bedesten Çarşısının restorasyonu ve hemen yanındaki Ot Pazarı Camii'nin etrafının yeniden düzenlemesiyle bu bölgeye canlılık kazandıran Afyonkarahisar Belediyesi, Kültür ve Sanat Evi yapılmak üzere, tarihi binada başlattığı restorasyon çalışmasını tamamladı.

TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Bin 54 metrekare alana sahip tarihi binada, ilimizin yöresel ve kültürel miraslarını sergileyip tanıtacak. 1910 yılında yapılan 107 yıllık tescilli bina bu projeyle yeniden tarihe kazandırıldı.  Gelin odası, keçe ve lokum yapım odaları ile eski mutfak canlandırma odaları ve günlük yaşama dair mekanların birarada olduğu Kültür ve Sanat Evinde, kültürel değerlerimize ait objeler silikon heykellerle canlandırılıyor. Kültür ve Sanat Evi bölgenin turizm potansiyelini de büyük katkı sağlayacak.