Başkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyükbaş hayvan alınırken kulak küpesi ve pasaportunun olup olmadığına bakılması gerektiğini belirtti.

Vatandaşlara, kılları karışık ve mat, pis kokulu, çevreye karşı duyarsız, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan hayvanları satın almamaları tavsiyesinde bulunan Başkaya, şöyle konuştu:

"Büyükbaş hayvan alırken kulak küpesi ve pasaportunun olup olmadığına bakılmalıdır. Kurbanlık hayvan alırken dikkat edilecek diğer bir husus ise, hayvanların yaşıdır. Büyükbaş hayvanlarda 2 yaşı doldurmuş olmaları, küçükbaş hayvanlarda ise bir yaşını aşmış olmaları gerekmektedir. Küçükbaş hayvan eğer bedensel gelişimini tamamlamış ve iri cüsseli ise altı aydan sonra da kurban edilebilir. Kurban, belirli özellikleri taşıyan koyun, keçi, sığır, manda ve deve cinsi hayvanlardan olur. Bunların dışındaki hayvanlar kurban olarak kesilemezler. Kurban olabilmesi için kurbanlık hayvanın deve için 5, sığır ve manda için 2, koyun ve keçi için ise 1 yaşını doldurmuş olması gerekir."