Yurdunuseven, “Kudüs Müslümandır ve Müslüman kalacaktır. Elhamdülillah hiç kimse sahiplenmese bile aziz Türk milleti Kudüs’e sahip çıkacaktır” dedi.

AK Parti’nin haftalık değerlendirme toplantısında konuşan İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven gündemi değerlendirdi. Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Karakuş da katıldı. Toplantıda konuşan Yurdunuseven, “Zalimlere karşı seninleyiz Reis, seninleyiz Kudüs yürüyüşü gerçekleştirildi. Teşkilat olarak katılım sağladık. Bu yürüyüşte katkıda bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarına ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten sesimizi duyurabileceğimiz güzel bir yürüyüş oldu. Halkımız da buna sahip çıktı. Biz buradan tekrar bu kürsüden herkese şunu söylemek istiyorum: “Kudüs Müslümandır ve Müslüman kalacaktır. Elhamdülillah hiç kimse sahiplenmese bile aziz Türk milleti Kudüs’e sahip çıkacaktır. Sahiplenmeye de devam edecektir. Kudüs hiç bir zaman yıkılmayacaktır, yıktırmayacağız” dedi.
 
Başkan Çoban’a burs teşekkürü

Teşkilat olarak bizim düzenli ev ve esnaf ziyaretlerinin devam ettiğini anlatan Yurdunuseven konuşmasında, “Yine Afyonkarahisar belediyemizin ilimizdeki tüm öğrencilerimize çok güzel bir uygulaması var. Belediye, ilimiz vatandaşlarına yönelik 5900 lise düzeyindeki öğrenciye burs vermeye başladı. AK Partili belediyeler çalışıyor. Bu çalışmadan dolayı da Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
“ABD 15 üye arasında yalnız kaldı”

 “İslam İşbirliği Teşkilatı Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak ilan etti” diyen Yurdunuseven şöyle dedi: “En kısa sürede Doğu Kudüs’teki büyükelçiliğimizi açacağız. Böylelikle Kudüs’e sahip olduğumuzu olacağımızı göstermeye devam ediyoruz. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesinin ardından ABD, Birleşmiş milletlerde 15 üye arasında yalnız kaldı.”
 
Eski başbakanlardan Yılmaz’a başsağlığı diledi

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı dileyen Yurdunseven, “Allah hiç kimseyi evlat acısı ile sınamasın. Allah rahmet eylesin” dedi.

“Halk iyilikleri unutur ama kötülükleri unutmaz”

AK Parti ve önceki dönemleri kıyaslayan Başkan Yurdunuseven konuşmasını, “Bizim bir atasözümüz var. Hafızayı beşer nisyan ile malüldür. İnsanlar her daim iyilikleri unutur ama kötülükleri unutmazlar. CHP’nin ezanı Türkçeleştirdiğini kimse unutmaz. Camilerimizi nasıl ahır haline getirdiklerini milletimiz unutmaz. Biz de zaten unutturmayacağız. 2002’den önceki yaşanan kuyrukları yoklukları da milletimiz unutmaz. Biz şunu da ifade etmek istiyoruz ki, milletimiz 15 yıldır verdiğimiz hizmetleri unutmayacaktır. Bu yüzden Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Yine halkımız takdir ederse başımızın üstüne diyerek halka hizmete devam edeceğiz” ifadeleri ile noktaladı.