Mor beyazlılar Bursaspor Durmazlar karşısında sahadan 76-61 mağlup ayrılarak seriye kötü bir başlangıç yaptı. 

Karşılaşmayı Başkan Ali Ay, Yöneticiler Sezer Sezgin, Cem Öztürk, Osman Dinsever ve Yusuf Arslan da protokol tribününden takip etti. Karşılaşmaya iyi başlayan ekip Afyon Belediyespor oldu. Üç sayılık çizgisinin gerisinden Hadi, Serkan ve Ali ile üst üste 3’lükler bulan Afyon Belediyespor bir anda 9 sayı farkla 11-2 öne geçti. Bu dakikadan sonra mola alan tecrübeli antrenörümüz Şemsettin Baş değişikliklere gitti ve bu dakikadan sonra tam saha savunma yapan takımımız Afyon Belediyespor’a sayı atma şansı tanımadı. Bursaspor Durmazlar Karlo ve Dejan ile üst üste sayılar buldu ve ilk çeyreği 20-14 önde tamamlamasını bildi.

Bursaspor Durmazlar ikinci periyoda da sert savunma yaparak başladı. Burak Erol ve Erdem İlter ile rakibinin toplarını çalan Bursaspor Durmazlar hızlı ataklar ile skora gitti. İkinci periyotta  Cem Coşkun, Dejan Borovnjak ve Erdem İlter ile sayılar bulan Bursaspor Durmazlar soyunma odasına 14 sayı farkla 43-29 önde girdi.

İlk yarıdaki skor dağılımı şu şekilde oldu; Dejan Borovnjak 15, Karlo Vragoviç 12, Erdem İlter 4, Cem Coşkun 4, Şahin Ekmen 4, Burak Erol 2, Mert Celep 2

Mücadelenin ikinci yarısına Bursaspor Durmazlar iyi başlamadı. Üst Üste hücumlardan boş dönen takımımız Hadi ve İbrahim’in üç sayılık basketlerine engel olamadı ve fark eridi. Çeyreğin bitimine 4.35 kala fark 4 sayıya indi. 45-41.

Bu dakikadan sonra Bursaspor Durmazlar Şahin, Dejan ve Erdem basketleriyle son periyoda 55-49 önde girdi.
Son periyotta başa baş bir oyun ortaya konuldu. Maçın son 1.53 dakikasında Serkan Menteşe’nin attığı faulün ardından Hadi Özdemir ile ribaunda yükselen Dejan Borovnjak arasında kısa süreli bir elektriklenme oldu.Hadi Özdemir’in boynuna sarılarak Dejan Borovnjak’ın ribaundu almasını engellemesine Dejan, Hadi’yi iterek yanıt verdi.

Maçın hakemleri bu pozisyonda Dejan’ın Hadi’ye yumruk attığı düşüncesiyle maçın adamı olan dev pivotumuzu diskalifiye etti.

Bu dakikadan sonra oyunda istediğini sergileyen Bursaspor Durmazlar 76-61’lik skorla serinin ilk maçını kazandı.Bursaspor Durmazlar galibiyeti dışarıda bulunan taraftarlar ile kutladı.

Dejan Borovnjak diskalifiye edilmesi nedeniyle bir sonraki maçta forma giyemeyecek.

2.MAÇ CUMARTESİ GÜNÜ

Play-Off Çeyrek Final serisinin 2. maçı 29 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 18:00’de Bursa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.   

MAÇMETRE

SALON: Bursa Atatürk (Seyircisiz)
HAKEMLER: Yener Yılmaz, Yrd: Turgut Işık, Ali Köseoğlu

BURSASPOR DURMAZLAR: Erdem İlter 7, Zafer Sezer Alp, Cem Coşkun 10, Mert Celep 2 , Salih Uğraşan , Yunus Çankaya, Melih Kapucu ,  Karlo Vragoviç 17, Şahin Ekmen 12, Burak Erol 2, Dejan Borovnjak 26
Baş Antrenör: Şemsettin Baş

AFYON BELEDİYESPOR: Serkan Menteşe 15, Johndre Jefferson 3, Barboros Bozkurt , Hadi Özdemir 12, Orçun Tunca 3, Hüseyin Danacıoğlu, Miha Zupan 2, Ogün Sevinç , Emre Bayav 9, İbrahim Yıldırım 14, Eren Ocaktürk, Ali Işık 3  

PERİYOTLAR:
1.Periyot: Bursaspor Durmazlar 20 –14 Afyon Belediyespor
2.Periyot: Bursaspor Durmazlar 43(23)–(15) 29 Afyon Belediyespor
3.Periyot: Bursaspor Durmazlar 55 (12)–(20) 49 Afyon Belediyespor
4.Periyot: Bursaspor Durmazlar 76(21)–(12) 61 Afyon Belediyespor
Diskalifiye: Dejan Borovnjak (38.35)
5 Faul: Miha Zupan (36.32), Hadi Özemir (38.35)   

Hasan Özmeriç: ''Maça iyi başladık ama sonunu getiremedik''

Afyon Belediyespor Başantrenörü Hasan Özmeriç, Bursa Durmazlar mağlubiyetini değerlendirdi.

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final ilk maçında Afyon Belediyespor Bursa Durmazlarspor ile  Atatürk Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Mor beyazlılar Bursaspor Durmazlar karşısında sahadan 76-61 mağlup ayrılarak seriye kötü bir başlangıç yaptı. 

Hasan Özmeriç: ''Maça iyi başladık ama sonunu getiremedik''

Hasan Özmeriç, maça iyi başlamalarına rağmen sonunu getiremediklerini aktararak, "Maça iyi başladık ama ikinci periyotta ciddi bir skor dezavantajına yakalandık ve devre sonunda soyunma odasına girdik. Maçı son topa kalmadan kazanabilirdik. Maalesef olmadı. Kaybettiğimiz için üzgünüz" diye konuştu. Alaattin Yeşilçay

Haydi Devler!    

Türkiye Basketbol Ligi’nde play-off heyecanında ikinci raunt bugün oynanacak maçlarla start almaya hazırlanıyor. Afyon  Belediyespor play-off serisinde 1-0 geriye düştüğü Bursa Durmazlar maçını kazanıp seriyi 1-1 yapmak istiyor

Basketbol’da play-off heyecanı tüm hızyla devam ediyor.  Temsilcimiz Afyon Belediyespor play-off ilk serisinde Bursa Durmazlar ile kozlarını paylaştı. Bu seride rakibi karşısında iyi oynamasına  rağmen karşılaşmayı 76-61 kaybetti. Gözünü Spor Toto Basketbol Ligi’ne diken Mor beyazlılar Bursa Durmazlar karşısında ikinci sınavını bu akşam verecek. Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak olan maç saat 18.00’da başlayacak..

MAÇA HAZIRIZ

Afyon Belediyespor play-off serisinin ikincisinde seriyi 1-1 yapmak istiyor. Bursa ise kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı iki maçtan da galibiyet hedeflerken,  mor beyazlı ekibimizde moraller yüksek. Spor Toto Basketbol Ligi hedefine ulaşacaklarını söyleyen Afyonlu basketbolcular ikinci maçı kazanıp Bursa karşısında Afyona avantajlı skorla gitmek istiyor