Habitat Derneği Gönüllüsü Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Fadıl Pala tarafından Afyonkarahisar OSB konferans salonunda düzenlenen eğitime çok sayıda öğrenci katıldı.

Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği toplumun farklı kesimlerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’nin e-dönüşümüne destek vermek temel vizyonu ile Türkiye’nin 81 ilinde ortak sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştiriyor. Ortak olarak geliştirilen “Geleceğini Tasarla Programı” ile de eğitim, girişimcilik ve istihdam olmak üzere 3 ana odak alan üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu eğitimler içinde yer alan Sosyal Medya okuryazarlığı ise yeni neslin gelişmesinde, internetin doğru kullanımında büyük önem taşıyor” dedi.

“Sosyal Medya yeni nesil iletişim şekli”

Öğrencilerin dikkatle dinlediği eğitimde karşılıklı sorular sorulurken, eğitimin internet fenomeni olmakla alakalı bir eğitim olmadığı vurgulandı. Eğitim hakkında bilgi veren Pala, şunları kaydetti: “İnternetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümden başlayarak sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğu, ne gibi yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetilebileceği konularında bilgilendirme içeren bir eğitim olacak. Aynı zamanda eğitim, sosyal medyanın yaygınlaşması ile konuşulmaya başlanan sosyal medya etiği ve internet hukuku hakkında bilgilendirme sağlayan ve nefret söyleminin ülke çapında önüne geçmeye çalışan bir amacı da içinde barındırıyor. Eğitim kapmasında, sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak, kullanıcıların aktif ve bilinçli sosyal medya kullanıcıları olmaları sağlanmaya çalışılacak” dedi. Sosyal Medya’nın kullanıcıların internet üzerinden yaptıkları etkileşim, bilgi paylaşımı ve diyalogların tamamını kapsayan yeni nesil iletişim şekli olduğunu belirten Pala, “Son dönemde özellikle markaların etkin kullanımı ve dijital reklamcılıkta ölçümleme ve hedeflemenin kontrol edilebilirliği sayesinde sosyal medya, geleneksel medyadan daha öncelikli konuma gelmiştir” diye konuştu. Slayt eşliğinde sunum yapılmasının ardından katılan öğrencilere sertifika verildi.