Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar İlçesi ile ilçeye bağlı Gençali ve Pınarlı köylerinde beraberinde CHP Dinar İlçe Başkanı Ali Arıkan, CHP Dinar Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte esnaf, vatandaş ve çiftçileri ziyaret ederek sıkıntıları dinledi.  

“Dinar'da, Afyon'da, Türkiye'de iş insanı ve sanayici yatırım için gerekli krediye ulaşamıyor” diyen Köksal “Seçim bittikten sonra verilen sözlerin çoğunun içi boş olduğu, yapılmasının mümkün olmadığı anlaşılıyor. İşin ilginci, vatandaş bu vaatleri sorduğunda büyük bir devlet sırrına hâkimlermiş gibi 'Bilmediğiniz şeyler var, açıklayamayız' deyip geçiştiriyorlar. Vatandaş kuru sıkı laflarla karnının doymadığını anladı. Bakkalda, markette, pazarda alamadığı gıdaya, nakit veremeyip de kredi kartından ödediği ücrete bakıyor. Kısa bir süre sonra kredi kartları limit yetersizliği krizi ile karşı karşıya kalacağız. Sadece sabit gelirliler mi dertli? Dinar'da, Afyon'da, Türkiye'de iş insanı ve sanayici yatırım için gerekli krediye ulaşamıyor. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 14, bankaların esnaf, iş insanı ve sanayicilere uyguladığı kredi faizi yüzde 40-50. İşveren kârıyla değil sermayesinden harcayarak ayakta duruyor. Sabit gelirli için nasıl kredi kartı limiti krizi geliyorsa; esnaf, iş insanı ve sanayici için de finansa erişim krizi kapıda.” ifadelerini kullandı.

TOKİ AİDATLARINA YÜZDE 80 ZAM GELİYOR!

Milletvekili Köksal, beraberindeki heyetle birlikte daha sonra aidatlarına yüzde 80 zam yapılan dar gelirler için yapılan TOKİ konutları sahipleri ile görüştü.  Köksal, “Maaşlar gelirler yüzde 80 artmıyor ama aidatlara yüzde 80 zam geliyor. Dar gelirli insanlara destek olmak varken köstek olmak niye. Dinar'da dar gelirli grup için yapılan TOKİ konutlarını ziyaret ettik. TOKİ, aidat artışında dar gelirli, sabit gelirli dinlemiyor. Bu yıl aidatlara yüzde 80 zam yapılmış. Vatandaş, bir taraftan geçimini sağlamaya çalışırken, diğer taraftan TOKİ'nin yüksek aidatlarına para yetiştirmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.