Öğrenci, öğretmen ve velileri toplumsal değerler konusunda harekete geçirmek için uygulamaya başlayan proje sayesinde öğrenciler birçok konuda bilgileniyor. Her ay farklı bir konuyu ele alan proje de bu ay ‘Maddi Manevi Temizlik’ konusunu ele alındı. Öğretmenler tarafından hazırlanan tablo ve broşürler okulun koridorlarına yerleştirildi. Üzerlerinde maddi ve manevi temizliğe yönelik yazıların yazdığı broşürler öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Üzerinde; ‘Küfüre karşı oruçluyuz. Elinden geleni yap, gerisini Allah’a ve zamana bırak. Kalbi güzel insan her zaman kazanır. Unutma!’ gibi yazıların yazdığı tablo ve broşürleri velilerde fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaştı. ‘Değerler Hareketi’ yönergesi kapsamında; Hak ve özgürlükler alanı, vatanseverlik, şehitlik, gazilik ve cömertlik konuları da gelecek aylarda işlenecek.

“Çalışmalarımız sürekli olacak”

Kocatepe Ortaokulu Okul Müdürü Üçler Yıldırım, uygulanan proje hakkında şöyle konuştu: “Değerler Hareketi kapsamında Kasım ayının başından itibaren ‘Maddi ve manevi temizlik’ projemiz başladı. Projemiz iki basamaktan oluşuyor. Maddi temizlik, beden ve çevre temizliği manevi temizlik ise küfürden uzak durma, gıybetten uzak durma yani kalbimizi temiz tutma konusundan oluşuyor.  Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda ay ay değerler hareketi kapsamında yapmış olduğu bir çalışma. Biz de kendi okulumuza özgün olarak Kasım ayından başladık. Belirli bitiş tarihimiz yok her daim öğrencilerimizi öğrenmesi için devam ettireceğimiz bir çalışma olacak.”

“Tolumda güzel dil kullanılsın istiyoruz”

‘Projemizde görevli olan arkadaşlarımız öncelikle öğrencilerimizin dikkatini çekmek için broşürler hazırladı’ diyen Yıldırım: “Teneffüslerde öğrencileriz bu broşürleri inceleyip bilgileniyorlar. Daha sonra bütün sınıflarımızda izletilmek üzere maddi ve manevi temizlik üzerine bir videomuz var. Öğrencilerimiz bu videoyu izliyor. Çevre temizliği kapsamında da en temiz olan sınıfımızı belirleyip ödüllendireceğiz. Öğrenciler proje sayesinde daha dikkatli hareket ediyorlar. Arkadaşlarıyla iletişimlerinde daha dikkatli oluyorlar. Çevre beden temizliğine çocuklarımız daha çok önem veriyor. Velilerimiz de bizim çalışmalarımızı destekliyorlar. Bizim derslerimizle beraber bu tür faaliyetlere önem veriyoruz. ‘Küfüre karşı oruçtayız’ cümlesini çocuklarımıza ilke edindirmek istiyoruz. Küfürlü, argo kelimeler yerine daha nezih daha güzel cümleler kullanarak toplumumuzun bütün kesimlerinde daha güzel bir dil kullanılmasını istiyoruz.” 

“Birbirimizle güzel bağ kuralım”

8’inci sınıf öğrencilerinden Mihriban Arı’da projenin çok faydalı olduğunu söyledi. Projeler sayesinde öğrencilerin hayata daha iyi hazırladığını kaydeden Arı şöyle devam etti: “Okulumuz da çoğu zaman küfürlere maruz kalıyoruz. Bu tip bu projeler sayesinde her geçen gün küfür eden sayısı azalıyor. Biz küfür duymak istemiyoruz. Küfür eden arkadaşlarımızı da buradan uyarıyorum. Lütfen küfür etmeyin aksine birbirimizle daha güzel bir bağ kuralım. Bu bizim için her zaman daha iyi olacak.” 
 

a2-205.jpg