Afyonkarahisar Büyükkalecik beldesinde bulunan Kocatepe 95. Zafer Kutlamalarına hazırlanıyır.  26-30 Ağustos tarihleri arasında Kocatepe ve şehitliklere geçekleştirilecek ziyaretlerde Türkiye genelinden yaklaşık 100 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. 

Zafer kutlamaların yapılacağı Kocatepe’deki çalışmalar hakkında Anahaber Gazetesine konuşan Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, şunları kaydetti:

“Kocatepe Zafer Kutlamalarına belde belediyesi olarak her yıl, şehitliklerimiz başta olmak üzere arazimizin ve yollarımızın bakımı ile temizliğini yapıyoruz. Bu konuda Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğümüzle ortaklaşa çalışıyoruz. Hali hazırda Büyükkalecik’ten Kocatepe’ye olan yol güzergahlarında temizlik çalışmalarımız devam ediyor. Buralardaki ağaçların bakımı ve sulaması dahil. 26 Ağustos’da başlayacak kutlamalar için belediyemizin bütün imkanlarını seferber ettik. Belediye ekiplerimizin çalışmaları harıl harıl devam ediyor.”

“Kocatepe Türk milletinin küllerinden doğduğu yer”

Kocatepe’nin Kurtuluş savaşının simgesi olduğunun altını çizen Çıngırak, bu yılda beldede şehitleri anma programlarının gerçekleşeceğini kaydetti.

Çıngırak, Kocatepe’deki Zafer kutlamalarına her Türk evladının görmesi gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:
“Bizim beldemize her yıl yaklaşık 100 binin üzerinde ziyaretçi geliyor. Bu sayı 26-30 Ağustos arasında değil, yıl boyunca gelen rakam. Yine bunun dışında günübirlik turların yanı sıra bireysel olarak da ziyaretçiler geliyor. Burası Türkiye’nin küllerinden doğduğu yer. Burayı bütün Türk halkı ziyaret etmelidir.”diye konuştu.