Afyonkarahisar’da yaşayan 2 engelli vatandaşa akülü araç hediye edildi. 

Akülü aracına kavuşan 2 engelli vatandaş Koçak’a desteklerden dolayı teşekkür etti. Daha sonra konuyla ilgili bilgiler veren MS Hastaları Dernek Başkanı Esra Işık, Doğru Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak’a teşekkür ederek şöyle konuştu: “Mahmut Koçak beyle biz sürekli iletişim halindeyiz. Allah razı olsun ne sıkıntımız varsa hepsini karşılamak için elinden geleni yapıyor. 1 engelli arkadaşımızın akülü araca ihtiyacı vardı. Sağ olsun Mahmut Bey iki akülü araç alarak bizi çok mutlu etti.” 

“Duvarda tuğlamız olsun istedik”

Daha sonra konuşan Koçak, her zaman engellilerin yanında olduğunu söyledi. BM verilerine göre dünyada 650 milyon civarında engellinin yaşadığını ifade eden Koçak şunları kaydetti: “Afyonkarahisar merkezde bir kardeşimizin akülü araca ihtiyacı olduğunu öğrendik. Diğer kardeşimizinkiyle de birleştirerek böyle bir şey yaptık. Bizim de duvarda bir tuğlamız olsun istedik. Engelliler meselesi dünyanın sorunu. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i engellilerden oluşuyor. Tabi Birleşmiş Milletler verilerine göre de 650 milyon civarında dünyada engelli yaşıyor. Bu insanların yarısı az gelişmiş veya gelişmemiş ülkelerde yaşıyor. Ülkemiz verilerine göre de nüfusumuzun yüzde 12.29’u engellilerden oluşuyor. Tabi bunun 9.70’i kronik hastalıklarla ilgili engellilerimiz. Bu oranın 2.58’nide ortopedik görme engelli ve zihinsel engelliler oluşturuyor.” 

“Her şeyi devlete bırakmamak lazım”

Müslüman bir toplumda yardımlaşmanın önemli olduğuna dikkat çeken konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla yardımlaşma ve birbirimizin eksiğini tamamlama özellikle bizim vicdanımızın en önemli yerini oluşturması gerekiyor. Her şeyi devlete bırakmamak lazım. Eğer biz inandığımız kültürel değerlerimiz olan bu işleri her şeyi devlete sevk edersek zaman içerisinde kültürel değerlerimiz aşınır. Yani her şeyi devlet yapıyor. Biz hiç yardımlaşmayan ve birbirimizden habersiz hale geliriz. Dolayısıyla bu toplumda da aşınmaya ve yıpranmaya sebebiyet verir.”