MHP Grup toplantısında Devlet Bahçeli’nin gündeme taşıdığı Afyonlu kahraman gazimiz Uzman Çavuş Yusuf Yayla’ya acil şifalar dileyen Başkan Kocacan, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından geçtiğimiz hafta Kuzey Irak'ta sürdürülen Pençe Yıldırım Harekatı sırasında teröristlerin droneli saldırısında atılan bombayı fark ederek diğer silah arkadaşları zarar görmesin diye bacaklarının arasında sıkıştırarak patlatan ve vatan için bir ayağını feda ederek gazi olan Uzman Çavuş Yusuf Yayla ile hepimiz gurur duyduk. Silah arkadaşları için canını ortaya koyan kahraman askerimizi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’de Türkiye gündemine taşıyarak, ‘Afyonlu Uzman Çavuş Yusuf Yayla’yı tertemiz alnından öpmek manevi borcumuzdur’ diyerek teröristlere methiye düzenlere ve işbirlikçilerine seslendi.  Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak kahraman gazimize ve ailesine acil şifalar diliyoruz” Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, yine grup toptansında gençlerin eğitimini ilgilendiren önemli bir konuya değindiğini belirten Başkan Kocacan, “Çocuklarımız eğitim hayatı boyunca yıllarca okuyup hayali olan üniversiteyi kazanmak için sınava tabi tutulması makul ve mantıklı bir durum değildir. Türkiye genelinde devlet ve vakıf üniversiteleri olmak üzere toplam 207 üniversitemiz vardır. Açık öğretim de dahil olmak üzere toplam üniversitelerin kontenjan sayısı 1 milyonu aşmaktadır. Hatta pek çok üniversitenin kontenjanı dolmamaktadır. Türkiye sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek üniversite zenginliğine ve yeterliliğine sahiptir. Türk gençliğinin karakter ve kabiliyetini değerlendiremeyiz, onları bir nevi yarış atı gibi göremeyiz. Partimizin görüş ve önerileri şu şekildedir: İlköğretim ve ortaöğretimde etkili bir yönlendirmeye bağlı olarak, uygulanacak müfredat ile ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda yapılacak olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliği ve adaleti gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır. Bununla birlikte üniversitelerin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştiren, kaynak ve kadrosuyla bilim ve teknoloji üreten, araştırmaları teşvik eden, toplumsal gelişmelere öncülük yapan, bilimsel yöntemlerle her meseleye çözüm arayan, bu yönüyle de Türkiye’nin gelecek ümidi olan eğitim-öğretim kurumları haline dönüşmesi amaç olmalıdır. Gençlerimizi sınavdan sınava sokarak geleceğin kilitlerini açamayız”

“EĞİTİM PROGRAMIMIZ VERİMLİ GEÇTİ”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulu bünyesinde uzaktan eğitim sistemi üzerinden il başkanları ve merkez ilçe başkanlarının eğitim programının devam ettiğini söyleyen Başkan Kocacan, “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyin talimat ve destekleriyle başlatılan il ve ilçe başkanları eğitim programımız devam etmektedir.  İnternet ortamı aracılığıyla yapılan eğitimler kapsamında; Türk Tipi Başkanlık Modeli, Türk Milliyetçiliği, Türkiye’de Seçimler, Türk Dünyası, Temel Hukuk, Türk Dış Politikası, Etkili İletişim, Liderlik ve Sosyal Medya konularında dersler verilmektedir.   Eğitim çalışmalarımız genişleyerek ve yoğun bir şekilde devam edecektir”

“BAŞKAN KÜÇÜKKURT VE YÖNETİMİNE BAŞARILAR DİLİYORUZ”

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin olağan genel kurul toplantısında tekrar güven tazeleyen mevcut yönetimi de tebrik ederek başarılar dileyen Başkan Kocacan, “Afyonkarahisar basını bizim sesimiz, kulağımız ve gözümüzdür. Basının kamuoyundaki görevi çok önemlidir. Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin olağan genel kurul toplantısında mevcut yönetim güven tazelemiş ve Başkan Sezer Küçükkurt tekrar başkanlığa seçilmiştir. Başkan Küçükkurt’u ve yönetimini tekrar tebrik ediyor ve başarıların devamını diliyoruz. MHP olarak derneğimizin her zaman yanındayız. Elimizden gelen desteği vermeye de hazırız”