Afyonkarahisar Valiliğinde Kızılören ilçesindeki yeni kimlik kartlarının tamamlanmasından dolayı İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser ve İlçe Kaymakamı Adem Can ile İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Duman’a ödül töreni düzenlendi.

2017 yılının Ocak ayından itibaren ülke genelinde yeni kimlik kartı uygulamasına geçilmesine yönelik çalışmalar ilimizde tüm hızıyla devam ediyor. 10 yıl kullanım ömrüne sahip olan ve içinde temaslı ve temassız çip içeren yeni kimlik kartlarının bir an önce vatandaşlarımıza ulaştırılması için 18 ilçemizde sürdürülen çalışmalar sonunda Kızılören İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın tamamına yeni kimlik kartları verildi.
 
“Belki Türkiye’de bir ilk oldu”

Vali Mustafa Tutulmaz, Kızılören ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın tamamına yeni kimlik kartlarının verilmesi çalışmalarını başarıyla tamamlayan Kaymakam Adem Can’a teşekkür ederek Kızılören İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Duman ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser’i de başarı belgesi ile ödüllendirdi.
 
Ödül töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  “Bu yıl malumunuz olduğu üzere 02 Ocak 2017 itibariyle yeni kimlik kartlarının dağıtımına başlandı. Üç yıllık bir süreçte bunlar dağıtılarak taklit, tahlilden uzak sahteciliğin önüne geçilecek ve kamu hizmetlerinden daha verimli ve hızlı faydalanılacaktır. Bugün itibariyle Kızılören ilçemizde vatandaşlarımızın tamamına kimlik kartlarının dağıtımı tamamlanmıştır.  Bu belki de Türkiye'de bir ilktir. Bu vesile ile emeği geçen Kızılören Kaymakamımıza, İl Müdürümüze ve İlçe Müdürümüze huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.  İl merkezimizde ve diğer ilçelerimizde de benzer çalışmalar inşallah kısa sürede biter ve bunun sonucu olarak da vatandaşlarımız hem tüm kamu hizmetlerinden daha kolay faydalanır, hem de kimlikten kaynaklanan olumsuzluklardan da uzaklaşılmış olur. Bu çalışmalarda emeği geçen İl Nüfus Müdürümüz ve İlçe Nüfus Müdürümüze huzurlarınızda başarı belgesi de takdim etmek istiyorum. Diğer ilçelerimizde de yeni kimlik kartlarının verilme işlemlerinin kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum.” diye konuştu.