Atatürk Kapalı Spor Kompleksinde düzenlenen ödül törenine Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Uçan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın,  Baro Başkanı Turgay Şahin, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.

Kitap Okuma Yarışmasının açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, dereceye giren 120 öğrenciyi tebrik etti.

Kolukısa, Eğitim Bir-Sen’in sendikacılığı sadece eğitim çalışanlarının özlük ve özgürlük savunmakla kalmadığını akademik çalışmalarıyla Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye çalışan sendikacılık anlayışına sahip olduğunu söyledi.

“10 bin kitap dağıtıldı”

Kitap okuma yarışmalarının Eğitim Bir-Sen Sendikasının Şubelerinin öncülüğünde birçok ilde icra edildiğine dikkat çekerek, “Bu hafta içerisinde iki şehrimizde de bu ödül törenlerini gerçekleştirdik. Afyon Şubemiz, Belediye Başkanlığımız ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün paydaşlığında ve desteğinde çok büyük bir yarışmaya imza attı. Yaklaşık 10 bin kitap dağıtıldı ve binlerce öğrenci sınava girdi. Sonucunda kaybedeni olmayan bir yarışmanın bugün de final anına gelindi. Bugün de öğrencilerimiz takdiri hak ediyorlar.”dedi.

Kolukısa, kitap okuma yarışmasına emek veren gönül eri öğretmenleri ile misyon yüklenen okul idarecilerine de teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da kitap okuma yarışmasında 10 bin civarında kitap dağıtıldığını ve yarışmaya da 4 bin öğrencinin katıldığını kaydetti.

Yalçın, Afyonkarahisar Eğitim Bir-Sen Şubesinin önderliğinde koordinesi sağlanan projede katkı sunan Belediye Başkanlığına ve sendikaya teşekkür etti.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da yarışmada dereceye giren 120 öğrenciyi tebrik ederek, yarışmanın kapsamının artırılmasını ve gelenekselleştirilmesini istedi.

“Kitap okuyan bütün öğrencilerimiz kazandı”

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik de okuma alışkanlığının düşük olduğu ülkelerde hep kan aktığını vurguladı.

‘Maalesef bu kan da İslam coğrafyasında akıyor’ diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim dinimiz ilk gelen vahiyle, oku diye emir buyurmasına rağmen maalesef toplum olarak okuma işinden uzaklaşmış durumdayız. Bu sıkıntıyı giderebilmek için ilimizde okuyan öğrencilerimizin okuma alışkanlıkları kazanabilmeleri için sendika olarak bir proje hazırladık. Projemizi Belediye Başkanımız ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle paylaşarak, ortak oldular. Projemize pek çok arkadaşımız ciddi şekilde destek oldu. Hatta gecelerini gündüzlerine kattılar.”

Çelik, proje kapsamında kitap okuyan öğrencilerin hepsinin kazandığını belirterek, yarışmaya katılan herkese teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.