Afyonkarahisar’ın çeşitli okullarının destek verdiği etkinliğe Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır,  Müze Müdürü Mevlüt Üyümez ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin sonunda gazetecilere açıklama yapan Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır,  ‘İnsan her yerde okur’ sloganıyla yola çıktıklarını, amaçlarının da farkındalılk yaratmak olduğunu belirtti.

Tanır, ülkedeki okuma alışkanlığının geliştirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Kütüphaneciler Derneği arasında iş birliği yapıldığını hatırlattı. Çalışmaların 2011 yılından beri devam ettiğini dile getiren Tanır, şöyle konuştu: “Türkiye’nin her noktasında bu etkinlik düzenleniyor. Bu bakımdan da kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bu etkinlik de biz, Ali Fuat Başkil’in ‘Gençlerle Başbaşa’ isimli kitabını etkinliğimize katılan bütün herkese dağıttık. Bu kitabın öğrencilerimize bir rehber olacağına inanıyoruz.”

“Anne ve babalar çocuklara örnek olmalı”

Tanır, Anıtpark’taki kitap okuma etkinliğine yaklaşık 300 kişinin katıldığını belirtti.
Türkiye’de okuma alışkanlığının giderek zayıfladığını ifade eden Tanır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Burada yaptığımız etkinlikle biz, hem anne ve babalara hem de çocuklarımız için bir farkındalık oluşturuyoruz. Okuyarak bilgi dünyamızdaki derinliği ve genişliği artırabileceğimizi hissettirmek istiyoruz. Anne, babalarında evde çocuklarıyla birlikte uygun oldukları zamanlarda bir okuma saati belirlemelidir. Ellerine alacakları kitapla, hem kendilerinin gelişiminde hem de çocuklara örnek olması açısından yararlı olacağı kanaatindeyim.”

“Öğrencilerimize örnek olmaya çalışıyoruz”

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Çiğdem Çelik Ercan da öğrencileriyle birlikte yaptıkları kitap okumaya yönelik farkındalıktan çok mutlu olduğunu kaydetti.
‘Türkiye’de okuma oranı çok az’ diyen Ercan, şunları kaydetti:
“Millet olarak, elden ele çok kitap veriyoruz. İşte bunu ben okudum sende oku diyen insanlarız. Anketler o bakımdan çok da doğruyu göstermiyor. Biz okulumuzda farkındalık yaratmak için çeşitli farkındalıklar yapıyoruz. Öğrencilerimize kitapları tanıtıyoruz. Onlara örnek teşkil etmesi açısından da elimizde sürekli kitaplarla dolaşıyoruz. Yine ders içerisinde boşluk bulduğumuzda hadi açalım kitaplarımızı okuyalım diyoruz. Çocukların okudukları kitapların özetlerini yapıyoruz. Takiplerini sürekli takip ediyoruz. Ama ne yazık ki, istenilen başarıyı elde edemiyoruz.”  diye konuştu.

Öğrencilerden Alper Aydoğdu da kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, herkesin bu duyguyu tatması gerektiğini vurguladı.