Genel Kurulda konuşan MHP Milletvekili Mehmet Parsak, referandumda kişileri bir şey yapmak için değil Türk’lüğün için evet dediklerini söyledi.

MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın olağan genel kurulu MHP Milletvekili Mehmet Parsak, eski milletvekili Kemalettin Yılmaz, eski il başkanları Ramazan Çallı, Ahmet Ertürk, Aziz Aslan ve çok sayıda kongre üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

DİVAN BAŞKANLIĞINI PARSAK YAPTI

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı Olağan Genel Kurulu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan Başkanlığı’nı MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın yaptığı genel kurulun açılış konuşmasını da Divan Başkanı Parsak yaptı. Düzenlenen genel kurulun ve alınacak kararların başta Afyonkarahisar’a, Türkiye’ye ve aziz Türk Milleti’ne hayırlı uğurlu olması temennisiyle açılış konuşmasını gerçekleştiren Parsak, gündemde yer alan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Mali Raporun okunarak delegelerin oylarına sunuldu. Her iki rapor da oy birliği ile kabul edilerek siyasi konuşmalar maddesine geçildi.

“DAVAMIZI EN ÜCRA KÖŞELERE ANLATMAK İÇİN GÖREVE TALİP OLDUK”

MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olan Fahri Fevzi Kartal söz alarak delegelere hitaben bir konuşma yaptı. Kartal; “30 Ocak 2017 tarihinde Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla Afyonkarahsar Merkez İlçe Yönetim Kurulu olarak göreve atandık. Bugün de gerçekleştireceğimiz genel kurul vesilesi ile önce Allah’ın izni sonrasında da siz ülküdaşlarımızın takdiri ile Merkez İlçe Yönetimine talibiz. Görev aldığımızda Milliyetçi Hareket Partisini ve kutlu davamızı Afyonkarahisar’da daha da ileri taşımak için sıkmadık el, gidilmedik köy, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Mahalle teşkilatları ve temsilcilikleri oluşturarak halkımızla kucaklaşacak, belde ve köy temsilcilikleri oluşturarak davamızı en ücra köşelere kadar anlatacağız. Bu kutlu davaya nefer olmanın en büyük şeref olduğunu bilerek Allah’ın izni ve sizlerin takdiri ile göreve talip olduğumuzu tekrar ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

“ÜLKÜCÜLÜĞÜN GEREĞİ SEÇİLEN YÖNETİMLE BİRLİKTE ÇALIŞMAKTIR”

Olağan genel kurulda başka adayın çıkmaması üzerine siyasi konuşmalar bölümünde MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz söz alarak önemli açıklamalarda bulundu. MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Değerli dava arkadaşlarım Merkez İlçe Başkanlığımızın olağan genel kuruluna hoş geldiniz. Kongre demek tercih demektir. Kongrelerde birileri aday olur birden fazla aday da olur ancak bizim tercihimiz birlik ve beraberliği sağlayan tek listeden yanadır. Birden fazla listeler nedeniyle kırgınlıklar oluşabiliyor ve zaman içerisinde husumetlere dönüşerek kırıcı boyutlara da ulaşabiliyor. Önemli olan aday sayısının çokluğundan ziyade oy kullanma işlemi tamamlanıp sandıklar açıldıktan sonra ortaya çıkan tek liste etrafında tüm ülküdaşlarımızın birlik olmasıdır. Ülkücüye düşen, ülkücü adaba yakışan seçimi kazanan listenin arkasında birleşip sanki kendileri kazanmış gibi çalışmaya başlar. Hedef nedir, MHP’yi Afyonkarahisar’da birinci parti yapmak, 5 milletvekilinin tamamını kazanmak, 7 il genel meclisinin 7’sine sahip olmak, belediyede 31 milletvekilinin tamamına sahip olmak, Afyonkarahisar’daki 15 belediyenin tamamına talip olmak ve bunları kazanmaktır. Bunun için de çalışmalarımızı yaparız, birbirimizle kol kola omuz omuza vererek bu hedef için birlikte çalışırız” dedi.

“ÜLKE ÜZERİNE OYNANAN OYUNLAR ÜLKÜCÜ CAMİA ÜZERİNE DE OYNANDI”

Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirterek konuşmasını sürdüren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “15 Temmuz’da yaşanan darbe teşebbüsü ile ülkemiz üzerinde oynanan büyük oyunların bir parçası ortaya çıktı. Bu darbe girişimiyle beraber ülke kan gölüne çevrilmeye ve bir Suriye, bir Irak gibi karmaşanın içine itilmeye çalışıldı. Türkiye üzerinde oyunlar oynanırken, MHP üzerinde de oyunlar oynanmaz mı? Şayet oynanmıyorsa zaten bir sıkıntı vardır. Dolayısı ile Türkçülüğün kalesi, bağımsızlığın son kalesi MHP üzerinde de oyunlar oynandı. İmza kampanyaları denildi, şucu, bucu olundu ve nihayetinde biz bugüne geldik. Zor günler yaşadık ama çok şükür ki atlattık. Yaşadığımız o zor dönemde bazı ülküdaşlarımız genel başkanımıza, genel merkez yöneticilerine, il başkanlarına, yöneticilerine veya belde başkanlarına hatta ülküdaşlarına çok ağır hakaretlerde bulundular. Genel başkanın adı önemli değil, genel merkez yöneticilerinin adı önemli değil, il başkanının adı önemli değil, ülküdaşlarının da adı önemli değil önemli olan kurumsal yapı. Bugün ki genel başkana hakaret ederseniz yarın gönlünüzdeki isim genel başkan olursa ona da hakaret edilmesinin önünü açarsınız. Dolayısıyla kurumsal kimliğe zarar verirsiniz” diye konuştu.

“ÜLKÜCÜ CAMİAYA GÖNÜL VEREN HİÇBİR ARKADAŞIMIZ YALNIZ DEĞİL”

Ülkücü camianın 1980 ihtilali döneminde ciddi olaylarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Karagöz; “1980 ihtilali öncesini yaşadık Ruhi Kılıçkıran’dan başladı şehitler kervanı 1980’de bitti mi bitmedi ve hala vermeye de devam ediyoruz. Beraber can almış, can vermiş insanlarız neyi paylaşamıyoruz. Birbirimize saygı duymamız lazım, birbirimizi sevmemiz lazım, genel başkana trollerden birileri saldırdığı zaman hepimizin ona karşı koymamız lazım. Milletvekiline, İl Başkanına MHP’yi temsil eden, Ülkücülüğü temsil eden parti üyesi olmasa bile yazılarından dolayı saldırılan MHP gönüllüsü arkadaşımıza destek vermeli el birliği ile o saldırıyı savuşturmalıyız. Arkadaşlarımıza tehdit mi geldi o tehdidi hangi alçak yapıyor ise dünyanın neresine giderse gitsin ona haddini bildirmek ve dünyayı dar etmek tüm ülkücülerin görevidir. Benim dava arkadaşıma zarar verecek insan kendisine kaçacak yer beğensin çünkü biz ülkücüler olarak had bilmeyene haddini bildirmesini biliriz. Hiçbir arkadaşımız yalnız değil herkes bunu böyle bilsin ve aklının bir köşesine yazsın. Benim bir arkadaşıma dokunan insan tüm ülkücüleri karşısında görür” dedi.

“MHP 48 YILDIR DOĞRU BİLDİĞİ HAK YOLDAN BİR ADIM GERİ ATMAMIŞTIR”

Genel Kurulda konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’da, Türkiye’nin gerçekten her açıdan zor bir dönemden geçmekte olduğunu söyledi. Parsak; “Türkiye’nin geçirdiği bu zor günlerde partimiz de doğal olarak özellikle 1 Kasım 2015’ten bu yana zor günler geçirmekte. Biz bu iki durumun da doğal olduğunu düşünüyoruz. Bu iki konudan ilkinin sebebi ülkemizin üzerinde bulunduğu toprakların jeopolitik önemidir. Aynı toprakları 2 bin km batıya taşıdığınız zaman aynı topraklar üzerinde yaşayan insanların birbiri ile hiçbir sıkıntısı olmaz. Ancak böylesi öneme sahip bu topraklar üzerinde sadece bölgemizdeki güçlerin değil, dünyanın kendince süper güçlerinin hesabı olmasından hareketle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da oyunlar bitmeyecek. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güçlü bir iktidar eli ile yönetilmesi gerek. Bunun için de iktidarıyla, muhalefetiyle, siyasi partilerimiz başta olmak üzere devletimizin tüm unsurlarının özellikle de milli meseleler söz konusu olduğunda yine birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiği aşikardır. MHP’yi diğer siyasi partilerden ayıran çok önemli bir farklılık var. MHP partilerden bir parti değildir, basit bir menfaat partisi değildir, kurulduğu 1969’dan bu yana 48 yıllık tarihinin her döneminde Türk Milletinin, Türk devletinin, Türk Vatanının bekası söz konusu olduğunda canla, hürriyetle, aileyle, malla, mülkle hiçbir zaman bedel ödemekten çekinmemiş, binlerce insanını da toprağa vermiştir. Doğru bildiği hak yoldan da bir adım geri atmamış kutlu ve haklı davanın yegane siyasi partisidir” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASINDA OLANLARIN AYNI OLMASINI BEKLEMEK HATADIR”

1 Kasım 2015’te gerçekleştirilen genel seçimde oy oranı ve milletvekili sayısında azalma olmasından dolayı nedenlerinin araştırılmasının doğal olduğunu ancak ilkelerinden ve davasından uzaklaştırılmaya çalışılan MHP’nin buna asla müsaade etmeyeceğini belirten Parsak; “MHP’yi karıştırmaya yönelik olarak yürütülen çalışmalar yapıldığını biliyoruz ama 15 Temmuz sonrasında o çalışmaların da sona erdiğini hepimiz biliyoruz. Aynı 15 Temmuz bizlere basit bir darbe girişimi olmayan Türk Milleti’ni bölme, Türk vatanını işgal etme, Türk Devletini parçalama mahiyetindeki o hain gece ile birlikte Türk siyasetinde de çok önemli paradigma değişiklikleri söz konusu oldu. 15 Temmuz öncesinde olanlarla 15 Temmuz sonrasında olanların aynı olmasını beklemek doğru değildir mümkün de değildir. MHP tarihinde her zaman olduğu gibi o şunu söyledi, bu bunu söyledi, bundan dolayı biz şöyle değerlendiriyoruz demek yerine devletimizin, milletimizin, vatanımızın karşı karşıya kaldığı zor durumu gözeterek ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyerek hareket ettik. MHP’nin siyasi ilkesi önce ülkem ve milletim, sonra partim, sonra bendir. Dolayısıyla ülkemizin, milletimizin, vatanımızın söz konusu olduğu durumda MHP’den bundan başka bir tutum sergilemesini beklemek hatadır” dedi.

“KİMSEYİ BİR ŞEY YAPMAK İÇİN DEĞİL, TÜRK’LÜĞÜN BEKASI İÇİN ‘EVET’ DİYORUZ”

MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugüne kadarki tüm öngörülerinde ve tespitlerinde her zaman haklı olduğunu, haklılığının 3 ay sonra veya 3 yıl sonra ortaya çıktığını dile getirerek anayasa değişikliği paketine MHP’nin neden evet dediğini anlatan Milletvekili Parsak, yapılan çalışmanın AK Parti’ye destek anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi. Parsak; “Hükümet sistemi tartışmaları ülkemizde yeni bir konu değildir. 1982’den bu yana çok önemli boyutta tartışma konusu olduğunu biliyoruz. Özellikle 2007 yılında CHP’nin yol açtığı 367 krizi sonrasında zaten başından bu yana yetki ve sorumlulukları bakımından dengesiz olan ama 2007’de yapılan anayasa değişikliği sonrasında da hiçbir sorumluluğu kalmadığı halde çok önemli yetkileri üzerinde taşıyan Cumhurbaşkanının da halk tarafından seçilerek güçlü bir meşruiyete taşınmasının hükümet sistemimizi daha da karmaşık hale getirdiğini biliyoruz. 15 Temmuz sonrasında bu tartışmaların ortadan kaldırılması için egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bilinci ile millete götürülmesini sağladık. Bu süreçte MHP olarak başını değil gövdesini taşın altına koyarak kimseyi bir şey yapmak için değil, devletimiz için, milletimiz için Cumhuriyetimiz için ve Türk’lüğün bekası için ‘Evet’ diyoruz. Bundan sonra milletimizin vereceği karara sadece MHP’nin değil herkesin başının üstünde yeri vardır ve herkes verilecek karara saygı duymalıdır. Aslı olan siyasi anlamda doğru olan genel başkanımızın işaret ettiği doğrultuda teşkilatımız ve partimiz ile aynı yolda hareket etmektir ancak aksi yönde karar veren ülküdaşımızın kararı da başımızın üstündedir” ifadelerini kullandı.

Siyasi konuşmaların tamamlanmasının ardından İl Seçim Kurulu yetkilileri gözetiminde geçilen oylama neticesinde delegelerin tamamının oyunu alan Fahri Fevzi Kartal MHP Merkez İlçe Başkanlığı görevine seçildi.