Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Şilit, Afyonkarahisar’da Kırım Türkleri Derneği şubesinin kurulması çalışmaları için geldiğini kaydederek yakın bir zamanda teşkilatlanmanın tamamlanacağını söyledi.

Afyonkarahisar’da yaşayan Kırım Türkleri ile bir toplantı yapmak üzere ilimize geldiğini söyleyen Şilit, “Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Yakın bir zamanda Afyonkarahisar’da teşkilatlanmamızı tamamlayacağız. Rusya’nın Kırım’ı ilhakının ardından geçen sürede soydaşlarımıza yapılan baskılar oldukça arttı. Bizler sivil toplum oluşumları kurarak Kırım’da yaşayan soydaşlarımıza yalnız olmadıkları mesajını veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Mayıs ayında Ankara’da biraraya geleceğiz”

Kırım Türkleri’nin gelenek ve göreneklerini yaşattığının altını çizen Şilit, “Bizler türkülerimizle, düğünlerimizle ve yemeklerimizle atalarımızdan bizlere yadigar kalan kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Mayıs ayı içerisinde ülkemizin çeşitli illerinde yaşayan Kırım Türkleri olarak Ankara’da biraraya geleceğiz. En yakın zamanda Afyonkarahisar’da bir şenlikte de biraraya gelmeyi arzu ediyoruz” diye değerlendirmede bulundu.

22 yıl ABD’de yaşadığını söyleyen Şilit, gurbette vatan hasretiyle yaşamanın acısını iyi bildiğini söyledi.
Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Şilit, yayın dolayısıyla Akar’a teşekkür etti. Akar ise Şilit’in çalışmalarında başarılar diledi.

Şilit, Gün FM Anı Defterine görüşlerini yazarak imzaladı. Yayın esnasında AKÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı prof. Dr. Ersel Ornat da hazır bulundu.