İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde her yıl nisan ayının ilk günlerinde hasat edilmeye başlanan ve iç piyasada pek çok ile gönderilen kiraz, Afyonkarahisar’da bazı pazar tezgâhlarında da yerini aldı. İlkbahar ve yaz aylarının en fazla tüketilen meyvelerinden kiraz, Afyonkarahisar’da ki manavlarda kilogramı 200 liradan satışa sunuldu. Manav esnafından Ali Hancıoğlu, yerli kirazın tezgâhlarda satışına yeni başlandığı için pahalı olduğunu söyledi. Hancıoğlu, kirazın kilogramının fiyatı 200 liradan satıldığını belirterek; “Bunlar mevsimin ilk kirazları. Kirazlarımız İzmir Kemalpaşa’dan getirildi. İlk ürün olması sebebiyle son derece kıtır kıtır ve lezzetli bir tadı var. Afyon halkı bu kirazlara büyük ilgi gösteriyor. Kiloyla olmasa da hazırladığımız 25 liralık paketlerden alıyorlar." diye konuştu.

“Haşerenler için getirdik”

Yeni çıkan meyveler arasında en pahalısının kiraz olduğunu ifade eden Hancıoğlu şöyle konuştu: “Şuanda en pahalı meyvemiz kiraz. Kirazı tezgâhımızda bulundurmak istedik. Canı çekenlere, aşerenler için getirdik. Kilosunu 200 liradan satıyoruz.  İzmir Kemalpaşa’nın ilk çıkan kirazları bunlar. İlk defa çıkıyor. Şuanda üretimi az o yüzden pahalı.” 

Sezonda kilosu 3 lira

Erkenci kiraz üretimine dikkat çeken Hancıoğlu, çok üretmek yerine erkenciye yönelip ilk mahsulü çıkarmanın ve ihracat yapmanın daha çok kazandırdığını ifade etti. Hancıoğlu, kirazın bollaşmasıyla kilosunun 3 lira ile 3.5 lira arasında satılacağını ifade etti.