Gönüllü 22 üyesi ve hayırseverlerin destekleri ile kimsesiz çocukların kimsesi olmak ve onlara aile şefkati vermek için çaba harcayan Afyonkarahisar Kimsesiz Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği, bir çok gencin hayata tutunduğu dal olmayı sürdürüyor.

“AMACIMIZ ONLARI YALNIZ BIRAKMAMAK”

Afyonkarahisar Kimsesiz Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ferhan Altınbaş derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kimsesiz Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği’nin 2002 yılında kurulduğunu ve aktif olarak hizmet vermeye başladığını belirten Başkan Ferhan Altınbaş; “Derneğimizin amacı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda yetişen ve 18 yaşına geldikten sonra yurtlardan ayrılan çocuklarımızı hayata atıldıklarında onları yalnız bırakmamak için kurulmuş bir derneğiz” dedi.

“YÜZLERİNDEKİ TEBESSÜM BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Kimsesiz çocuklara yaptıkları yardımlar konusunda da bilgiler veren Dernek Başkanı Ferhan Altınbaş; “Yurtlardan ayrılan çocuklarımızın ikamet edecekleri ev temini konusunda, eşya bulma konusunda yardımcı oluyoruz. Yurtlarda yetişen ve bir yuva kurmak istediklerini belirten çocuklarımız var. Onlar için de yine imkanlarımız dahilinde gerekli desteği vererek iyi günde ve kötü günde her zaman yanlarında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalışıyoruz. Bir beklentimiz olmaksızın yaptığımız çalışmalarda çocuklarımızın yüzlerindeki tebessümü ve mutluluğu görmek bizleri de mutlu ediyor” diye konuştu.

“KİMSESİZ ÇOCUKLARIMIZA 2002’DEN BU YANA YARDIM EDİYORUZ”

2002 yılından bu yana faaliyet gösteren Kimsesiz Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği’nin 22 asil üyesi bulunduğunu belirten Başkan Altınbaş; “Biz 22 arkadaşımızın asil üyesi olan bir derneğiz ancak gönüllü olarak bizlere maddi ve manevi anlamda destek olan gönül dostlarımız var. Gönül dostlarımızın derneğimize yapmış oldukları bağışlar ve katkılarla kimsesiz çocuklarımıza kol kanat germek için çaba harcıyoruz. Kimsesiz çocuklarımızın mutlu birer geleceğe kavuşmaları için yürüttüğümüz çalışmalarda pek çok kızımızı ve oğlumuzu evlendirdik. Düğünlerinde nakdi yardım, çeyiz yardımı ve ev eşyası yardımı gibi temel ihtiyaçlarına da destek olmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızı gelecek dönemde de sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“ONLARA GERÇEK AİLE SEVGİSİNİ VE ŞEFKATİNİ SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yardımlarının yalnızca bunlarla sınırlı kalmadığını görevlerinin de burada bitmediğini ifade eden Kimsesiz Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ferhan Altınbaş; “Son yaptığımız çalışmamızda bir oğlumuzu evlendirmiştik. Oğlumuzun evinde hiçbir eşyası yoktu. Eşyasını temin ettik, düğününü gerçekleştirdik. Oğlumuzun eşi şu anda hamile ve bir torunumuz olacak. Çocuklarımızı evlendirdikten sonra da  evlerine ziyaretlerde bulunarak ihtiyaçları olup olmadığını öğreniyor ve gerektiğinde yardım ediyoruz. Biz çocuklarımızın her zaman yanında olmaya ve gerçek aileleri kadar onlara sevgi ve şefkatimizi sunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.