Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor Basketbol takımı ligin 17. haftasında Ankara DSİ’ye konuk olacak. Maçta Afyon Belediyespor rakibine üstünlükle mücadele etti. Son anlarda geriden gelen Ankara DSİ maçı uzatmalara taşıdı. 83-83 uzatmalara giden maçı 100-94 Afyon Belediye kazandı. 

İlk çeyreğe Afyon, üst üste atak yaparak başladı. Fakat Afyon Belediye her seferinde sayı üretemeden geri döndü. Her hücumdan sayıyla dönen Ankara DSİ ilk dakikalardan farkı açmayı başardı. Açılan farkı pota altında Hadi ile kapatmaya başlayan Afyon, 3 dakika kala farkı 4'e çekti (18-14). 1 dakika kala Afyon, önce skoru eşitledi, ardından Ogün Sevinç'in üçlüğüyle öne geçti. İlk çeyrek 25-26 Afyon Belediyesi'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe iki takımda tutuk başladı. İlk 3 dakika iki takımda sayı üretemedi. Çeyreğin ilk basketi Afyon'dan geldi. Hücum ribaundları, rakibinin top kayıplarından iyi faydalanan Afyon Belediye Haggins öncülüğünde sayılar üretmeyi başardı. Karşılıklı yapılan sert savunma karşısında geride kalan Ankara DSİ oldu. (35-40) Periyodun son anlarında Cevher Özer ile üst üste üç üçlük isabeti bulan Afyon, farkı çift hanelere taşıdı ve soyunma odasına 49-37'lik skorla önde giren taraf oldu. 

İlk yarı sonunda Ankara DSİ'den Sykes 15 sayıyla, Afyon Belediye'de Cevher Özer 11 sayıyla çift hanelere ulaşan oyuncular oldu.

İkinci yarının ilk çeyreğine iki ekipte hızlı başladı. Ankara DSİ'den Gökhan Şirin ve Afyon'dan Knight'ın karşılıklı basketleriyle başladı. Bu andan sonra momentumu kendi lehine çevirmeye çalışan Ankara DSİ, Sykes'ın fast-breakten bulduğu basketle farkı tek hanelere indirdi ancak Afyon, Cevher'den üç sayılık basket daha bularak rakibinin yaklaşmasına izin vermedi. Üçüncü çeyrek boyunca Gökhan Şirin'i etkili biçimde kullanan DSİ, son çeyreğe 9 sayı geride girdi (59-68).

Son çeyrekte, özellikle ev sahibi ekip sert savunmasıyla öne çıkarken Sykes'ın içeri penetreleriyle hücum kanalları da açılan Ankara DSİ, zorlama atışlara yönelen Afyon karşısında farkı eritmeyi bildi ve skoru 74-75'e getirdi. Afyon, krizden Ogün Sevinç'in üçlüğüyle çıkmaya çalışsa da DSİ'den Orçun Tunca bu baskete yanıt vermekte gecikmedi ve böylece ev sahibi ekip uzun süre sonra maçta yeniden öne geçti (79-78). Son anlar koçların taktik savaşına sahne olurken Sykes'ın üçlüğüyle bitime 28.8 saniye kala 3 sayı öne geçen DSİ'ye Afyon, Cevher'in üçlüğüyle karşılık verdi ve son 18 saniyeye 83-83'lük beraberlikle girildi. Ankara DSİ son hücumdan faydalanamazken normal süresi 83-83 tamamlanan karşılaşma uzatma periyoduna gitti.

Uzatma periyodunda Afyon, tecrübesini konuşturdu ve Knight, Hadi ile içeriden oynayarak farkı bir anda 9 sayıya çıkardı (88- 97). Kalan sürede Ankara DSİ, Sykes ile geri dönüş çabası içinde olsa da Afyon son anlarda hata yapmadı ve maçı 100-94 kazanmayı başardı.