TBL’de temsilcimiz Afyon Belediyespor, uzun süre önde götürdüğü maçın son anlarında rakibi Bahçeşehir Koleji’ne öne geçme şansı verse de maçı 90-86’lık skorla kazanan taraf oldu ve 5’te 4 yaptı.

Çok yüksek tempoyla başlayan maça Afyon Belediyespor iyi başladı ve Hadi Özdemir, İbrahim Yıldırım’ın üçlükleriyle ilk dakikada 6-0’lık üstünlüğü yakaladı. Buna yanıt vermekte gecikmeyen Bahçeşehir Koleji ise ilk sayılar Hakan Yapar’dan geldi. İki takımın da dışarıdan şutlarla hücum ettiği ilk dakikalarda Afyon, yüksek şut yüzdesi yakaladı ve 6. dakikada J. Hagins’in basketiyle yedi sayılık fark yakaladı (16-9). Bu dakikadan sonra fauller ve Yiğitcan Turna’nın turnikesiyle 7-0’lık seri yakalayan Bahçeşehir, farkı ikiye indirdi. İlk periyodun son dakikalarında İbrahim’in üçlüğü ve Cevher’in turnikesiyle basketler bulan Afyon Belediyesi, ilk on dakikayı 21-14 önde tamamladı.

İkinci çeyrek Bahçeşehirli Yiğitcan’ın fast-breakten bulduğu turnikeyle başladı. İki takımın da savunmasını sertleştirdiği anlarda sık sık faul çizgisine gidildi ve ilk 5 dakika 32-26 Afyon üstünlüğüyle geçildi. 6-0’lık bir seri yakalayan Afyon, periyodun bitimine 4.5 dakika kala Altan Erol’un orta mesafe şutuyla farkı ilk kez çift hanelere taşıdı (36-26). Molaya giden Bahçeşehir Koleji, moladan Jerome Randle’ın üçlüğüyle dönse de farkı eritmeyi bir türlü başaramadı ve ilk yarının son anları karşılıklı sayılar geçildi. Sertliğin ve ritmin hiç düşmediği ilk yarıda AfyonBelediyesi, soyunma odasına 49-41 önde giden taraf oldu.

İkinci yarıda Bahçeşehir Hakan Yapar ve J. Randle, Afyon ise M. Knight ve Hadi Özdemir önderliğinde hücum etti ve sayılar buldu. Bahçeşehir; karşılıklı sayılarla geçilen üçüncü periyotta, özellikle son iki dakikada geri dönüş hamlesi yapmaya çalışsa da Hadi Yıldırım’ın basket faulü buna izin vermedi ve son on dakikaya 72-64 Afyon Belediyesi üstünlüğüyle girildi.

İki takımın da sert savunmayla başladığı ve sayı bulmakta zorlandığı son periyotta Bahçeşehir Koleji, Ceyhun Altay’ın önderliğinde 9-2’lik bir seri yakaladı ve maç bitimine altı dakika kala farkı bire indirdi (74-73). Moladan Cevher’in üçlüğüyle dönen Afyon, Soner ve Yiğitcan’ın sayılarına engel olamadı böylece 4 dk kala skor eşitlendi (77-77); ivmesini sürdüren Bahçeşehir, Cemal Nalga’nın fast-break sayısıyla 79-78 öne geçti. Bu andan sonra Afyon’da sahneye Knight ve İbrahim Yıldırım çıktı ve İbrahim’in üçlüğüyle son 37 saniyede fark dörde yükseldi (88-84). Geri kalan sürede hata yapmayan Afyon Belediyesi, maçı 90-86’lık sonuçla galip bitirdi.

Beşinci maçında dördüncü galibiyetini alan Afyon Belediyesi’nde Marco Knight; 28 sayı, 6 ribaund, 4 asistle maçın en skoreri olurken Kaptan Hadi Özdemir 16 sayı, 10 ribaundla double-double yaptı. İbrahim Yıldırım ise 17 sayıyla galibiyete önemli katkıda bulundu. Üst üste ikinci mağlubiyetini alan Bahçeşehir Koleji’nde ise Hakan Yapar’ın 23 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Bahçeşehir Koleji: Jerome Randle 16, Murat Göktaş, Yiğitcan Turna 11, Hakan Yapar 23, Ceyhun Altay 17, Soner Şentürk 7, Cemal Nalga 7, Davon Jefferson 5, Kutay Akpulat, Kerem Özkan

Afyon Belediyespor: Marco Knight 28, Jamelle Hagins 12, Serkan Menteşe, Hadi Özdemir 16, Altan Erol 6, Alper Özcan 4, Canberk Cevit, Ogün Sevinç, İbrahim Yıldırım 17, Cevher Özer 7