KOCAELİ (AA) - Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun, 26-28 Ekim 2017’de düzenlenen Kartepe Zirvesi deklarasyonunu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Temsilcisi ve Kalkınma Programı (UNDP) Koordinatörü Irena Voyaçkova Solorano'ya teslim ettiği bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Kartepe Zirvesi Düzenleme Kurulu imzasıyla 4 başlık, 33 tespit ve öneriden oluşan deklarasyonun, 7 dile çevrilerek dünya kamuoyuna ulaştırılmasının yanı sıra, BM'nin gündemine alınarak destekçisi olunacağı sözünün alındığı belirtildi.

Karaosmanoğlu'nun, deklarasyonu TBMM Başkanı Kahraman’a teslim ettiği aktarılan açıklamada, Kartepe Zirvesi 2017 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun, deklarasyonun içeriği hakkında Meclis Başkanı'na detaylı bilgi verdiği ifade edildi.

Solorano ile yapılan görüşmede de 7 dile çevrilerek dünya kamuoyuna ulaştırılacak Kartepe Zirvesi deklarasyonunun, BM gündemine girmesi sözünün alındığı bildirilen açıklamada, Karaosmanoğlu'nun şu görüşlerine yer verildi:

"Darbelere karşı uluslararası dayanışma çağrısı” başlığı ile Kartepe Zirvesi Düzenleme Kurulu tarafından oluşturulan deklarasyon, 'İnsani ve Adil Bir Dünya Düzeni Kurulması İçin', 'Darbelere İzin Vermeyen Dünya Düzeni İçin', “Darbelerin Bir Daha Yaşanmaması İçin', '15 Temmuz Direnişinin Demokrasilerin Ortak Değeri Olması İçin' başlıkları altında 33 tespit ve öneriden oluşuyor. 15 Temmuz, dünya darbeler tarihinde bir milattır. Dünyada ilk kez bir darbe girişimi, Türkiye’nin sivil direnişiyle bastırılmıştır. 15 Temmuz, darbelerle iradesi gasp edilen, açık ve gizli sömürü haline getirilen dünya halklarına ilham vermiştir."

Açıklamada ayrıca, bu yılki Kartepe Zirvesi'ne, BM'nin destekçi olacağı ve katılım sağlayacağı ifade edildi.


Kartepe Zirvesi Bm Gündemine Alınacak

Kartepe Zirvesi Bm Gündemine Alınacak

Kartepe Zirvesi Bm Gündemine Alınacak