Şampiyonlar Gençlik ve Spor kulübü Antrenörü Mehmet Güngel, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bu başarılardaki en büyük paya sahip olanların aileler olduğunu belirtti.  Güngel, ailelerin çocuklarına verdikleri destek ve moralin, ilimize yeni başarılar da kazandıracağını söyledi 

2016 yılında elde ettiği başarıları, 2017 yılında da devam ettirerek başarısını her yerde duyuran Şampiyonlar Gençlik ve Spor kulübü, gelen şampiyonlukların, madalyaların ve kupaların sırrını paylaştı. 2017 yılı faaliyet programında yer alan turnuva ve şampiyonlarda başarılı sonuçlar elde eden sporcuların aileleriyle bir araya gelen Güngel, bu işin sırrının AİLELER olduğunu söyledi. 

Afyonkarahisar Şampiyonlar Gençlik ve Spor kulübü Antrenörü Mehmet Güngel, her kulüpte başarılı olabilmek adına birlik ve bütünlüğün olması gerektiğini, aksi takdirde başarının gelmeyeceğini belirtti.  Güngel, "Her zaman söylediğimiz gibi sporcularımızın en büyük destekçisi aileleri. Onların sayesinde bu kadar büyük başarılara imza atabiliyorlar. Afyonkarahisar Şampiyonlar Gençlik ve Spor kulübü olarak ailelerin çocuklarına gösterdikleri desteği karşılıksız bırakmamak, onların geleceklerini aydınlık bir şekilde çizebilmeleri adına onlara yardımcı olmak biz yetiştiricilerin en büyük görevidir. 

Bu prensip ile yola çıkarak sporcularımızın her türlü etkinlik ve aktivitesinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tüm antrenmanlarımızda ilk önce iyi birer birey olmayı, akabinde sıkı ve disiplinli çalışma ile iyi birer sporcu olabileceklerini aktarıyoruz. 

Onlar da tüm antrenmanlarını, tüm sözlerimizi ciddiye alıyorlar ve başarı kendiliğinden geliyor. Aileler çocuklarına destek olmasa, onların yeteneklerine göre yönelmesi engellese, bu başarıların hiçbiri gelmezdi. Bu bağlamda ailelere bir kez daha teşekkür ediyorum."

"Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyor"

"Hem ben hem ailelerimiz hem de sporcularımız ellerinden gelen her şeyin en iyisini yapmak için çaba sarf ediyoruz.. Zaten bizim başarımızın en önemli sırrı da bu. Birlik ve bütünlüğümüz asla bozulmuyor. 

Sporcularımız antrenman yaparken, evlerindeymiş gibi huzurlu ve güvende hissediyorlar. Bu psikoloji ve moral ile çalışınca da hem antrenmanları daha verimli oluyor hem de özgüvenleri artıyor. Şampiyonlar Gençlik ve Spor kulübü olarak bizim en önemli amacımız sporcularımızın topluma faydalı birer birey haline gelmelerini sağlamak. Bunun için çabalıyoruz ve çalışıyoruz. 

Gelecekte de onların bu başarılarının devam edeceğinden ve bizim gururlanacağımızdan hiç şüphemiz yok. Dünden bugüne yaptıklarımıza baktığımızda, her şeyi doğru yaptığımızı ve hedeflediğimiz yolda olduğumuzu görüyoruz. Bu gurur da bizlere yetiyor." 

"Çocuklar ailelerinden güç alıyor"

"Gerek turnuvalarda gerekse antrenmanlarda sporcularımız en fazla desteği ve gücü ailelerinden alıyorlar. Sporcular anne ve babalarının maç esnasında onları izlediğini bildiğinde kendini güvende ve daha güçlü hissediyor. Maç esnasında da bu gücü sonuna kadar hissederek ve isteyerek mücadele ediyorlar. Sonucunda başarı kendiliğinden geliyor. Ailelerin desteği ve gücü, sporcularımızın daha büyük başarılarının temelini oluşturuyor. Ve bu temel maç esnasında da desteklenirse, sonuç ya madalya ya da kupa oluyor." 

"Bizler hep yanlarındayız" 

"Sporcularımızla bizler de birer aile gibi olduk. Onlara destek olabilmek, onları en iyi şekilde geliştirebilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Bu manevi hava çocuklarımıza iyi geliyor. Antrenmanların hiçbirinden kaçmıyorlar. Hepsini ciddiye alarak çalışıyorlar. Gerek antrenörlerimiz gerekse ailelerimiz bu konuda taviz dahi vermiyorlar. Çünkü bizler için en önemli konu sporcularımızın daima ama daima doğruyu öğrenmeleridir." 

"Çok fazla destek alamıyoruz"

"Diğer spor kulüplerine nazaran bütçemiz çok daha kısıtlı. Çok büyük sponsorlar, çok büyük bütçeler oluşturamıyoruz. Buna rağmen başarılı olmamızın sebebi başarıya olan açlığımız ve ruhumuz. Buradaki başarı ruhu ve azim, kulübümüzün her platforma parlamasına ve dikkat çekmesine sebep oluyor. Bu da bizleri çok mutlu ediyor" diyerek sözlerini sonlandırdı.