Park Afyon AVM’de açılan karma sergide çok sayıda sanatsal eser içeriyor.

Karahisar Gençlik Merkezi Sorumlu Personeli Ahmet Ali Akköse, serginin 15-19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla açıldığını belirtti. Sergide Karahisar Gençlik Merkezi bünyesinde yıl içerisinde yapılan kursların çalışmalarının yer aldığını dile getiren Akköse, şöyle konuştu:

“Karahisar Gençlik Merkezimizi tanıtmayı da amaçlıyoruz. Yaptığımız bütün faaliyetleri daha çok kişiyle paylaşmak niyetindeyiz. Bu çalışmalarımız her yıl sergilemeye çalışıyoruz. Sergimiz iki gün boyunca açık kalacak. Bizde burada gençlerimize ulaşmaya çalışacağız.”

Serginin içeriği hakkında bilgiler veren Akköse,  “Karakalem resim, Ebru, Çini, Kaligrafi, Santraç ve Mangala çalışmalarımızı sergiliyoruz. Bunun dışında sergileyemediğimiz İngilizce, Etkili iletişim ve Diksiyon gibi farklı etkinliklerimiz de var. Bu çalışmalarımızda Gençlik Merkezimizde devam ediyor. Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezimizin destekleriyle yapılıyor. Bu kurslarımız tamamen de ücretsizdir. Geçlerimizden hiçbir şekilde maddi bir beklentimiz söz konusu değildir.” dedi.

“100 eserimiz sergileniyor”

Gençlik Merkezi Personeli Özlem Göktaş da Gençlik Haftası dolayısıyla karma sergi açtıklarını söyledi. Karma serginin bir yıl boyunca yapılan çalışmaların ürünü olduğunu aktaran Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir bakıma da burada tanıtımımızı yapıyoruz. Resim çalışmalarında karakalem ve yağlı boya çalışmaları var. Bunun dışında ebru ve hat sanatı eserlerimiz var. Çini ve kaligrafi çalışmalarımız var. Yaklaşık 100 civarında bir eser burada sergileniyor. Bu kurslarımızı Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezimizle ortaklaşa yapıyoruz. İki gün boyunca burada olacağız.” diye konuştu