Kızılören ilçesinde ilk kez düzenlenen kafes ve kümes hayvanları mezatında 200'e yakın kanatlı hayvan alıcı buldu.
İlçe düğün salonunda Kızılören İlçesi Kümes ve Kafes Hayvanları Yetiştiriciliği ve Sandıklı Kümes ve Kafes Hayvanları yetiştiricilerinin ortaklaşa düzenlediği mezata, Kızılören Kaymakamı Adem Can, İlçe Belediye Başkanı Ali Erol, Sandıklı ile Dinar ve Çevre köy ve beldelerden yaklaşık 500 kişi katıldı.

Mezatta 25 lira ile 500 lira arasında değişen fiyatlarda alıcı bulan değişik ırk ve cins tavuk, horoz, hindi, ördek, muhabbet kuşu, hint bülbülü, kanarya, keklik, güvercin gibi kafes ve kümes hayvanları alıcı bekledi. 

Mezatta konuşan Kaymakam Can, çocukluğunda kendi pazarlarında horoz dövüşlerini seyrettiğini ama bir mezata ilk kez şahit olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Buraya gelene kadar görmemiştim. Sandıklı'da da yapılıyormuş, gitmek için birkaç defa niyet ettik ama kısmet değilmiş. Bu kadim bir kültür geleneği kesinlikle yaşatılması gerekiyor. Tabi ki katma değeri, kazancı olacaktır ama ben bunu daha çok aktivite olarak görüyorum. Kadim bir kültür olarak görüyorum. Biz inşallah elimizden gelen desteği sizlere sunmaya çalışacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Mezatta podyuma çıkarılan hayvanlar, ırklarına göre tanıtımı yapılarak açık artırma ile sahiplerini buldu.