Yürüyüşe Afyonkarahisar Milletvekilleri başta olmak üzere Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Siyasi Parti İl Başkanları, Daire Müdürleri, STK Temsilcileri, Kızılay Gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı. Kent Meydanında son bulan yürüyüş sonrası konuşmalara geçildi. Programın açılış konuşmasını Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar yaptı. Okyar; “Gerçekten çok güzel bir program oldu. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Ülkemizin ihtiyacı olduğu ortak bir noktada buluştuk. 151 yıldır dünya’nın her yerinde ve ülke içerisinde her türlü acıya, gözyaşı, savaş sonrası sıkıntılar da halkımızın yaralarını insanların yaralarını saran Kızılay’ımız için buradayız. Kan vermek, hayat kurtarmak ile eşdeğerdir. Ülkemizde binlerce insan trafik kazaları veya çeşitli nedenlerle kan bulamadığından hayatını kaybetmekte. O nedenle bizim kan bağışına çok daha fazla dikkat çekmemiz ve önemini her yıl daha fazla artarak belirtmemiz gerekiyor ” dedi.

151 YAŞINDA İYİLİK ÇINARIMIZ

Okyar’ın konuşmasının ardından kürsüye Türk Kızılay Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ellialtı çıktı. Ellialtı ise konuşmasında; Kızılay ülkemizin modernleşme sürecinde 151 yaşında iyilik çınarımızdır. 82 milyon vatandaşımız ile Kızılaycıyız” diyerek konuşmasını yapmak üzere kürsüyü Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e bıraktı. Zeybek; İyilik çınarı olan, Ülkemizin yegâne temsilcisi Kızılay’ın kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Nerede bir afet olsa ilk önce giden Türk Kızılay’ı oluyor” dedi.

HEPİMİZİN SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR

İlk olarak Kürsüye Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal çıktı. Köksal;“ Kızılay ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri. Milletimizin kötü gününde yanında olan bir kuruluş. Dolayısı ile bu kuruluşa hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Adaletle hakkaniyetle ve liyakatle yarınlara taşımamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

AFETZEDELERİN ACISINI HAFİFLETİYOR

Köksal’ın konuşmasının ardından kürsüye Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak çıktı. Taytak; “ Kızılay 151 yıldır yaraları saran ve dertlere derman olan bir kuruluş. Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazandı. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olup yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletiyor” dedi.

KIZILAY SADECE TÜRKİYE’DE DEĞİL DÜNYA’NIN BİRÇOK ÜLKESİNDE YARALARI SARIYOR

Son olarak Kürsüye çıkan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise, “1868’te Osmanlı’nın yaralı ve hasta askerlerine yardım teşkilatı olarak kurulmuş Sultan Abdülaziz Han döneminden bugüne kadar aralıksız hizmet eden Kızılay birçok savaşta ve afette vatandaşların yaralarını sarmak için yer almıştır. Kızılay sadece Türkiye’de değil Dünya’nın birçok ülkesinde yaraları sarması nedeniyle Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduğunu gittiği her yerde göstermiştir” dedi. Konuşmaların ardından program sona erdi. Program sonunda Ak parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya kan verdi.