Afyonkarahisar’da Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca 2016 yılı Genel Değerlendirme ve 2017 Yılı Hedeflerini Belirleme Toplantıları başladı.

Termal bir otelde basına kapalı üç gün sürecek toplantı hakkına gazetecilere açıklamada bulunan Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, amaçlarının vergi mükelleflerine en iyi hizmet vermek olduğunu söyledi.

Ertürk, Afyonkarahisar’da düzenlenen toplantılarda geçen yılın muhasebesi niteliğinde olduğunu ifade ederek, iyi ve kötü uygulamaların değerlendirildiğine dikkat çekti.

Gelir İdaresi Başkanlığının hizmetlerinin daha ileri noktaya çekilmesini amaçladığına dikkat çeken Ertürk, Afyonkarahisar’da düzenlenen toplantılarda üç gün boyunca tartışılacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) önemli bir yasa tasarısı sevk edildi. Bu yasa tasarısı kesinleşmiş kamu alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili. Kasım ayında ilk taksitleri ödenen 6736 sayılı bir yapılandırma kanunu çıkmıştı. O kanun gereğince ikinci taksitleri 31 Mayıs’a kadar ödenecek. 6736 sayılı kanun çerçevesinde yapılandırılmış kamu alacaklarıyla ilgili ödemelerin aksatılmadan zamanında yapılması vatandaşlarımız açısından büyük önem arz ediyor. Bu sevk ettiğimiz yasa, 6736 sayılı kanunla alakalı değil. Bu yeni bir kanun ve esasında bir önceki yapılandırma kanunu dışında kalan, yani 1 Temmuz 2016 ile 31 Mart 2017 tarihleri arasında vadesi geçmiş ödenmemiş alacakların ödenmesine imkan sağlayan bir tasarıdır.”

Ertük, Mayıs ayı içerisinde yeni kanun hakkında vatandaşlara gerekli bilgilendirmelerin internet ve medya üzerinden bilgilendirmelerin yapılacağını kaydetti.