Afyonkarahisar Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, İŞKUR'la yaptıkları Pasta Ustalığı Kursuna 25 kadın kursiyerin katıldığını söyledi. 

a2-073.jpg

Diktaş, kursiyerlerin eğitim süresince İŞKUR'dan 25 lira ücret aldığını belirterek, "Hanımlar meslek edinirken, aynı zamanda cep harçlıklarını ve sağlık sigortalarını da İŞKUR üzerinden tamamlamış oluyorlar. Buna benzer farklı kurslarımız da bünyemizde mevcut. İŞKUR, meslek grubu oluşturmakta bize desteklerini sınırsız olarak sunmaktadır." dedi.

Pastacılık Eğitmeni Berna Mercan da İŞKUR'la açılan kursa dışarıdan işinde uzmanlaşmış firmalardan da destek aldıklarını ifade etti.

Kursiyerlerin teorik bilgilerden sonra deneyimli ustalardan pasta yapım aşamalarını öğrendiğini belirten Mercan, "Kursiyerlerimiz kurs sonunda Afyonkarahisar'daki çeşitli işletmelere yerleşerek, kendi kazançlarını sağlamaya başlıyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar firmalarımızın da desteğiyle en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Mercan, İŞKUR'un günlük 25 lira ücretin yanında kursiyerlerin sigortalarını da karşıladığına dikkat çekerek, kursiyerlerin bir taraftan meslek öğrendiğini bir taraftan da kursta harcadıkları masrafları giderdiklerini kaydetti. 

- "İŞKUR, büyük destek oluyor"

Kursiyerlerden Şeyma Topçu da ev hanımı olduğunu pastacılık kursuna severek geldiğini vurguladı.

Pastacılık anlamında kurs eğitmenlerinin tecrübelerinden faydalandığını aktaran Topçu, şunları kaydetti:

"Kursun sonunda bulabilirsek eğer işe girmek istiyorum. Ya da kendime ait bir iş yeri açmak istiyorum. İŞKUR da bize çok büyük destek oluyor. Bunun dışında evde kendi çocuklarıma da güzel pastalar yapıyorum."