Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ülkemize kazandıracak ve yeni sistemle birlikte kadının siyaset başta olmak üzere her alanda temsiliyeti artacaktır.” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla İl ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldi.

Korel Termal Oteldeki programa Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla programın açılış konuşmasını yapan Ertürk, 8 Mart’ın dünyanın pek çok ülkesinde eşitlik hak ve talepleriyle uzun bir mücadeleye girişen kadınların birlik ve dayanışmalarının simgesi olarak kutlanıldığını belirtti.

Ertürk, AK Parti Kadın Kollarının yerelden başlayarak siyasette ve karar alma mekanizmalarında kadın katılımını arttırma yönünde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

‘Kadın olmak, sadece kadın meseleleriyle ilgilenmek demek değildir’ diyen Ertürk, “ Kadın, hassasiyeti ve duyarlılığı ile toplumsal tüm konularla yakından ilgilenir. Kadının, sosyal ve ekonomik hayatta önemli bir yeri olduğunu gösteren, dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum’u kuran Fatma Bacı gibi kıymetli kadınlarımızı örnek alarak yol almaktayız. AK Parti iktidarları, anne-çocuk sağlığından, kız çocuklarının okullaşmasına, kadına yönelik şiddetle mücadeleden, iş hayatında ayrımcılığı önlemeye yönelik düzenlemelere, kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinin Anayasa ile güvence altına alınmasından, kadının en temel haklarını kullanmasında önünü tıkayan özel-kamu alanı ayrımının sonlandırılmasına kadar pek çok düzenlemeyi yürürlüğe koymuş, kadın meselelerinde ciddi mesafe kat etmiştir.”

“15 Temmuz’da 11 kadınımız şehit olmuştur”

‘8 Mart, kadın meselelerini ele almak kadar, ülke meselelerini değerlendirmek için de iyi bir fırsattır’ diyen Ertürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadını ne ekonomiden, ne sosyal hayattan, ne dış politikadan ne eğitimden, ne de sağlık politikalarından ayrı düşünemeyiz. Kadınlar olarak, bizi ve çocuklarımızın yaşamlarını etkileyecek süreçlere kayıtsız kalamayız, kalmayız. Önümüzde, milletimizin ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir halkoylaması bulunmaktadır. Bizler, bu topraklar için, devletinin bekası, çocuklarının istikbali için kanını canını ortaya koymaktan çekinmeyen Anadolu kadının evlatlarıyız. Ezelden beri koca bir mirasın taşıyıcısı olan kadınlar, 15 Temmuz gecesi, tankların ve kendisine yöneltilmiş namluların önünde bir an bile tereddüt etmeden duran kadınımız, Nene Hatun’ların, Kara Fatma’nın, Şerife Bacı’nın, Gördesli Makbule’nin torunları olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. On bir kadınımız şehit olmuştur. Bu bilinçle, çocuklarımıza güzel bir geleceği, daha güçlü bir ülkeyi miras bırakmak en büyük temennimizdir.” dedi.

“Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları olacağız”

Dünya’da yaşanan gelişmelere karşı Türkiye’nin statik konumda durması beklenemeyeceğine dikkat çeken Ertürk,  her konudan daha acil ve ehemmiyetli olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hayata geçmesi hepimiz için kazanç olacağını vurguladı.

Ertürk,  mevcut sistemin ülkenin refah, kalkınma yolunda mesafe almasını engeller taşıdığı bilinen bir gerçek olduğunu belirterek, “Yeni sistem ise terörle daha etkin mücadeleyi beraberinde getirecek, yönetimde ve ekonomide istikrarın ve hızın garantisi olacaktır. Bizler kadınlar olarak, savaşlardan, istikrarsızlıklardan, yoksulluklardan en çok kadınların etkilendiği gerçeğini unutmadan istiklal, istikbal ve istikrar için yol almak durumundayız. Anadolu’yla birlikte, Suriye’de, Halep’te, Filistin’de, Mymmar ve tüm mazlum coğrafyalarındaki kadınlar için de inandığımız yolda yürümeye devam etmeliyiz. Bu doğrultuda, ülkemizin kalkınmasına değer katmak, hayatı ve dünyayı güzelleştirmek isteyen kadınlar olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. ‘Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet’ ülküsüne inananlar yılmadan yola devam edecektir. Hepimizin ortak çabası, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ülkemize kazandıracak ve yeni sistemle birlikte kadının siyaset başta olmak üzere her alanda temsiliyeti artacaktır. Bu inançla, ‘Güçlü Türkiye’nin, Güçlü Kadınları’ olarak 8Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü en içten duygularımla kutlarım.” diye konuştu.

 “16 Nisan’a kadar ciddi bir çalışma yürüteceğiz”                                  

Ertürk’ten sonra bir selamlama konuşması yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu da 8 Mart dolayısıyla tüm kadınların gününü tebrik etti.

Kadının daha güçlü olduğu bir Türkiye arzu ettiklerini dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:
“Çalışan kadınların yönetimlerde görev almalarını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu arzu ediyor. Hem Belediye yönetimlerinde hem de diğer yönetimlerde kadınların olmasını arzu ediyor. Bu konuda da özel çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum. Sayın Milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza (STK) bu konuda görev düşüyor.”

Eroğlu, Güçlü Türkiye için, çocuklarımızın daha mutlu bir geleceği için, hayatın daha müreffeh olabilmesi için 16 Nisan’da ‘Evet’ diyeceklerini kaydetti. 16 Nisan’a kadar sahada ciddi bir çalışma yürüteceklerinin altını çizen Eroğlu, “Ben de siz kardeşlerimle birlikte gerekirse kapı kapı çalışmalar yapacağım. Başkanım nasıl bir çalışma yöntemi belirse ona göre hareket edeceğim inşallah.” İfadelerini kullandı.