ANKARA (AA) - Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı, Macaristan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını, Kızılcahamam'da sürdürüyor.

Teknik direktör Efrahim Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde önlerinde 2 dünya, 2 Avrupa şampiyonası olduğunu söyledi.

Takımlarının çok büyük başarılara imza attığını belirten Kahraman, "Geçen yıl Dünya Şampiyonu olarak tarihe geçtik. Bu yıl büyük kadınlarda 2 Avrupa şampiyonluğu, 3 Avrupa üçüncülüğü ve takım halinde de Avrupa üçüncülüğü elde edip büyük başarılara imza attık. 22-28 Ekim'de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'nda yine tarih yazmak istiyoruz." dedi.

Kahraman, büyük özveriyle çalışan sporcularını tebrik etti.

Güreş antrenörü Mustafa Kasapoğlu ise hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğuna işaret ederek, "Bunun için de önümüzde dünya şampiyonası var. Geçen sene olduğu gibi tekrar şampiyonluk hedefliyoruz. Kadın güreşinde Türkiye olarak dünyada söz sahibi olduk. Dünyanın önde gelen ülkeleri bizlerle kamp yapmak istiyor. Sporcularımıza başarılar diyorum." diye konuştu.

Milli güreşçi Yasemin Adar da 7 yıldır güreş yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dünya Şampiyonası için Kızılcahamam'da hazırlık kampındayız. Macaristan'da yapılacak şampiyonadan galibiyetle dönmek için hazırlanıyoruz. Takım halinde Avrupa üçüncüsü olmak bizim için çok güzel bir başarıydı. Bu yılki hedefimiz ise yine takım halinde Dünya Şampiyonası'nda derece yapmak."

Kızılcahamam Gençlik ve Spor Merkezi'ndeki kamp 18 Ağustos'ta sona erecek.

Kadın Güreşçilerin Kızılcahamam Kampı Sürüyor

Kadın Güreşçilerin Kızılcahamam Kampı Sürüyor

Kadın Güreşçilerin Kızılcahamam Kampı Sürüyor