Minik öğrenciler arasında yeteneği olanlar ilerisi için büyük umut vaat edecek.

Arena Gençlik Spor kulübü Futboldan sonra diğer branşlarda faaliyetlerini yavaş yavaş göstermeye başladı. Genellikle alt yapılarda boy gösteren Arena Gençlikspor kulübü 2016 yılında faaliyete geçirdiği Jimnastik dalında  adından söz ettiriyor.. Arena Gençlik Spor kulübü Jimnastik Öğretmeni Gülhalime Çelik olimpiyat derecesi alabilecek kadar iyi sporcularımızın olduğunu fakat sponsor desteği olmadığından yeterli sayıda yarışmaya katılamadıklarını anlatıyor. Başarılı antrenör, son derece amatör ruh ve şartlarla yetiştirdikleri yetenekli jimnastikçilerimize sahip çıkılmazsa Ege’nin dünyada öne çıkma fırsatını kaçıracağını söylüyor.

Siz daha önce bu sporu yapmış mıydınız?

Ben Voleybol oynardım, jimnastikle ilgim küçük yaştan vardı ancak bir türlü istediğim bu sporu yapma imkanı bulmadım ve içimde ukde kaldı. Yıllar sonra şimdi küçük çocuklara bu sporu yaptırdığım için çok mutluyum

Kaç yaşında başlanıyor bu spora?

4 yaşına kadar olan miniklerimizi alıp temel jimnastik eğitimi veriyoruz. Yetenekli çocuklarımızı ayırıyor, aileleriyle toplantılar yapıyoruz. Genellikle ikna etmeye çalışıyoruz çünkü Türkiye’de jimnastiğin boyu kısalttığı gibi yanlış bir kanı var. Nedeni de ülkemizde sadece artistik jimnastiğin bilinmesi. Orada yapılan hareketlere uygun olması için zaten kısa boylu sporcular öne çıkıyor. Oysa bizim yaptığımız jimnastik de böyle bir durum yok. Hatta tam aksi onlar uzun bacaklı ve uzun boylu olur.

Kaç sporcunuz var?

Bizim  kulübümüz adına yarışan 25 sporcumuz var. Belli kontenjanlar olduğundan çözümü böyle bulduk. Minikler, küçükler, yıldızlar, kategorilerinde sporcularımız var. 

Çocuklarımızın yurtdışında daha önemli başarılar elde etmeleri için neler yapmalıyız?

Dünya, Avrupa Yarışmalarına gelene kadar yurtdışında yapılan birçok yabancı yarışmalara katılınması gerekiyor. Sporcular buralarda deneyim kazanarak büyük yarışmalarda derece alabilir. Çok yetenekli çocuklarımız önemli dereceler alabilecekken deneyimsizlik nedeniyle elenebilir.. Bir de büyüdükçe spordan uzaklaşıyorlar çünkü hepsini bir sınav telaşı alıyor. Antrenmanlara gelmiyorlar. 

Sizce derece alabilecek kadar iyi sporcularımız da var mı?

Evet kesinlikle var. İşte biz bu yetenekli çocuğumuza bile sponsor bulamıyoruz. Ama yetenekli sporcuların henüz çocuk yaşta deneyim kazanması gerekiyor. Çok masraflı olduğundan aileler bir yere kadar karşılayabiliyor. 

Jimnastik çocukları ne yönde geliştiriyor?

Koordinasyonu ve zekayı çok geliştiriyor. Mesela Matematik zekası artıyor. Mesela en başarılı öğrencilerimizden yetenekli bir öğrencimizi 2 hafta turnuvalar nedeniyle okuluna gidemedi sadece 1 gün gidip sınava girip en yüksek notu aldı. Jimnastikçiler okullarının en başarılı öğrencileri olur. Türkiye’de okul çok önemli. Bizdeki gibi yetenekli çocukların komple okula gitmeyip sadece spora yönlendirilmeleri burada söz konusu olamıyor. Ama mesela en azından yetenekli çocuklar okullarda beden eğitimi dersi alacağına erken çıkıp salona gelir ve jimsantik çalışmasına devam eder. Bu arada bana kulüp çok büyük destek veriyor. Buradan beni destekledikleri için çok teşekkür ediyorum. Hedefim yetiştirdiğim çocukları yarışmalara sokarak başarılar kazanmak.