Yüksek enerji ve efor gerektiren spor dallarında beslenmenin önemli bir etken olması ve sporcuların da bu beslenme düzenini benimseyerek dikkat etmesi gerekenler konusunda kulüp yönetiminin talebi ile Diyetisyen Betül Akçakaya tarafından sporcu beslenmesinin püf noktaları anlatıldı.

Afbel Termal Otel’de düzenlenen eğitim programına katılan Diyetisyen Betül Akçakaya, AFJET Afyonspor futbolcu grubuna profesyonel futbolcularda beslenmenin önemini anlattı. Akçakaya “90 dakika sahada efektif kalabilmek ve Formayı kaptırmamak için maç öncesi ve sonrası yediğimize dikkat etmeliyiz. Özellikle Profesyonel Futbolcularımızın kamp dönemi, antrenman ve maç sırasında beslenme düzeni değişmektedir. Bununla beraber genel olarak daha az yağlı yeterli karbonhidratlı beslenerek kas glikojen depolarını doldurmamız gerekir. Bu şekilde maç süresinde daha etkin olmak mümkündür. Ek olarak doğru oranda protein ile kasların desteklenerek daha az sakatlanma,  kas dokularının yenilenmesi sağlanır. Mutlaka öğün düzeni kahvaltı öğlen ara öğünlere dikkat ederek belirli glisemik indekli besinlerle kan şekerini dengelenmesi gerekiyor. Etkili bir performans için mutlaka vücut su dengesini düzenleyerek de hidrasyonu sporcu İçecekleri ya da  suyla önlememiz gerekiyor” dedi.

Maç günü yapılması gerekenler hakkında konuşan Diyetisyen Betül Akçakaya, futbolcuların doğru ve sağlıklı beslenmesiyle atletik performansın artacağını, dayanıklılık süresinin uzayacağını, toparlanma süresinin ve sakatlanma riskinin de azaltacağını söyledi.  AFJET Afyonsporlu futbolcuların uygulayacakları beslenme düzeni sayesinde başarıyı daha hızlı ve akılcı yakalayacaklarını, performanslarının de yeni sezonda başarılar getireceğini inandığını ifade etti.

Düzenlenen eğitim programı sonrasında kulüp yönetimi, teknik ekip ve futbolcular da Diyetisyen Betül Akçakaya’ya teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.