Şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Vali Yardımcıları Dr. Adem Uslu, Cafer Sarılı ve Erhan Günay, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İGM Başkanı Salih Sel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. 

Kuranı Kerim tilavetinin ardından başlayan iftar programının açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yusuf Orhan Sırma, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Yıldırım; “Mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle böylesine güzel bir iftar programında ve Jandarma Teşkilatımızın 178. Kuruluş Yıldönümünde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Ülkemiz ve milletimizin huzur ve güveninin sağlanmasında büyük görevler üstlenmiş ve üstün başarılar elde etmiş olan Jandarma Teşkilatımızın bu mühim ve kutsal görevi geçmişten bugüne kadar büyük bir azim ve özveri ile yürütüyor olması her daim milletimizin takdirini kazanmıştır. Jandarma Teşkilatımızın tarihi gelişimine baktığımızda şunu görmekteyiz; 1839 yılında Tanzimat Fermanının yayınlanması ile birlikte, bölgesel yönetim anlayışından merkezi yönetim anlayışına geçen Osmanlı Devleti’nde, daha önce tam anlamıyla bir hüviyet kazandırılamayan emniyet ve asayişin sağlanması görevine,   “Umur-u Zaptiye” adı altında zabıta teşkilatı kurulmak suretiyle etkinlik kazandırılmış ve böylece bugünkü anladığımız manada ilk Jandarma Teşkilatı kurulmuştur. Asakir-i Zaptiye Nizamnamesinin kabul tarihi olan “14 Haziran”ın “Kuruluş Günü”, Gülhane Hattı Hümayunun yayımlandığı “1839” da Kuruluş Yılı” olarak kabul edilen, 10 Haziran 1930 yılında çıkarılan 1706 sayılı kanunla da bugünkü hukuki statüsüne kavuşan Jandarma Teşkilatımız; çok eskiye dayanan tecrübesiyle ve bu gün son derece modern ve teknik güce sahip donanımıyla ülkemizin iç ve dış güvenliğinin en büyük teminatlarından birisi haline gelmiştir. Gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin, hayatlarından, aileleriyle geçirebilecekleri zamanlarından ve hatta canlarından fedakarlıkta bulunarak huzur ve güvenliğimizi sağlayan, geçmişten bugüne kadarki tüm Jandarma Teşkilatı mensubu kardeşlerimize buradan şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Ayrıca bugün burada Teşkilatın Kuruluş Yıldönümünde, bu güzel İftar yemeğini düzenlemek suretiyle bizleri bir araya getiren İl Jandarma Komutanlığımıza da huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu birliktelikleri, birbirimizi tanıma ve iletişim anlamında önemli buluyorum ve giderek artmasını temenni ediyorum. Ben tekrar Jandarma Teşkilatımızın 178. Kuruluş Yıldönümünü canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. İçerisinde bulunduğumuz bu güzel ve anlamlı gün vesilesiyle de bütün şehitlerimize Allah’tan (cc) rahmet diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi minnetle anıyorum. Başarılarla dolu daha nice kuruluş yıldönümlerine milletimizle birlikte sağlık ve huzurla erişmemizi Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, hepinize en kalbi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” dedi.
 
Konuşmaların ardından iftar programı Müftü Şükrü Kabukçu tarafından yapılan dua ile sona erdi. Vali Aziz Yıldırım program sonrasında şehit yakınları ve gaziler ile yakından ilgilenirken, her türlü ihtiyaç ve taleplerinde kendilerine Valilik kapılarının açık olduğunu tekrar ifade etti.