Deniz Feneri Derneği ve ÖNDER-İmam Hatipliler Derneği tarafından, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün destekleyerek onay verdiği ve Türkiye’deki tüm Anadolu İmam Hatip Liselerinde başarıyla uygulanan ‘İyilik Okulu’ projesi kapsamında Afyonkarahisar Merkez İmam Hatip Lise’ sinde bir etkinlik düzenlendi. İyiliğin, yardımlaşmanın ön plana olduğu projede öğrencilere kötülükte uzak yardımseverlik aşılanmak istiyor. Ayrıca projeye dahil olan her okul iyilik projesi hazırlayarak yarışmaya katılıyor. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere ve okula dernek yönetimi tarafından ödül veriliyor. Afyonkarahisar’da imam hatip okul temsilcilerin ve öğrencilerin katıldığı program konuşan Okul Müdürü İbrahim Durgut, ‘İyilik Okulu’ projesine güzel bir projeyle katılacaklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Bugün Deniz Feneri Derneğimizin Türkiye genelinde sürdürmüş olduğu ‘İyilik Okulu’ projesinin tanıtımı münasebetiyle bir araya geldik. Genel merkez yöneticilerine okulumuza teşrifleri için ben teşekkür ediyorum. ‘İyilik Okulu’ projesinde öğrencilerimizin aktif rol almalarını bekliyoruz. Bu anlamda bizim okulumuz seçildiği için güzel projeyle katılmayı bekliyoruz.” 

“İmam Hatipli olmak mukaddes yükü sırtlamak demek”

Proje tanıtım etkinliğinde bir konuşmada proje sorumlularından İstanbul Şube Koordinatörü Yusuf Baykal, proje dâhilinde diğer okullardan gelen temsilcilere teşekkür etti. ‘İyilik Okulu’ Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren Baykal: “Deniz Feneri Derneği,  ÖNDER ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzle birlikte yapılan bir protokol çerçevesinde 5 yıllığına ortaya konmuş bir projedir. İmam Hatip liselerini kapsamaktadır. İyiliğin sahibi dün olduğu gibi bugün ve yarında yine sizlerin olacağı gibi iyilik destanı hakkında iyiliğin nasıl yapıldığı nelerde olduğunu anlatacağız. Deniz Feneri Derneği 1998 yılında Şehir ve Ramazan programı adı altında Türkiye’de pek çok iyiliğin unutulduğunu bilmekteydik. Biz o zamanlar televizyon izleyerek Deniz Feneri’nin yaptığı iyilik hareketini izler ve gözyaşına boğulurduk. Bunu pek çok büyüklerimizde söylemektedir. 28 Şubat soğuğunu yaşamış bir neslin hikâyelerini dinleyen sizler gelecekte başka hikâyelere imza atacaksınız. Ben de 1978 Çorum İmam Hatip mezunuyum. Allah babamdan beni İmam Hatip’e yazdıranlardan Allah razı olsun. İyi ki İmam Hatip’e gelmişim. Sonraki yıllarda bu yaşadığımız olayları da gördükçe kendimizi İmam hatipli olarak görmekten ayrıca bir haz gurur duyuyorum. Unutmayın İmam hatipliyim demek işi bitirmiyor. İmam hatipliyim demek büyük bir sorumluluğu sırtımıza almak. Yani mukaddes yüke hamal olmak oluyor” dedi. 

“Dünyanın 65 ülkesinde yardım faaliyeti yapan kuruluşuz”

Etkinlikte son konuşmayı Yönetim Temsilcisi Recep Koçak gerçekleştirdi. Bütün hikayelerinin iyiliğe, yardımlaşmaya ve şükre dahil olduğunu kaydeden Koçak, tüm imam hatip okullarının birer iyilik okulu olduğunu aktardı. Gelecek dönemlere iyi nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Koçak: “ Biz bu ülkenin gönüllü kuruluşu olarak hayırseverlerin emanetlerini dünyanın 65 ülkesine ulaştırmış kuruluşuz. Biz ülkemizde gidilmemiş il, ilçe ve köy bırakmamış bir yardım kuruluşuyuz. Projemiz 2015-2014 yılında başladı. İstanbul pilot il olarak seçilmişti. Sonra yavaş yavaş İmam hatiplerden özel okullardan devletin diğer okullarından talep gelince biz gitmeye ve dünyadaki yoksulluğu açlığı su ihtiyacını anlatmaya devam ettik” diye konuştu. 

“Türkiye’nin her yerinde çalışıyoruz”

Geçen projeyle ilgili önemli adım atıldığını aktaran Koçak, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün projenin bir kanadında yer aldığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; “ÖNDER-İmam Hatipliler Derneğide iyilik okulunun bir tarafında iyilik için yerini aldı. Projenin bütün Türkiye’de harekete geçmesi için yoğun çaba içinde çalışıyoruz. Geçen hafta Konya’da bütün müdürlerimize hem merkez ilçedeki hem de merkez dışında bulunan İmam Hatip müdürlerine projemizi tanıttık. Bugün buradayız yarın da inşallah Kütahya’da projemizi tanıtacağız.”