İstiklal Marşı'nın bağımsızlık, özgürlük ve hakkaniyet ışığı ile milletimizin yolunu aydınlatmaya devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, milletimizin özgürlük savaşında, millî ruhun uyanmasında ve bağımsızlık mücadelesine dönüşmesinde İstiklal Marşı'nın çok büyük katkısının olduğunu vurguladı.

  Başkan Çoban mesajında, “İstiklal Marşı, tarih sahnesinden silinmek istenen Aziz Milletimizin yeniden var oluşunun belgesidir. Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen azim ve kararlılığın sonucu yazılan İstiklal Marşımız, tüm dünyaya bir milletin bağımsızlık mücadelesinin ifadesidir. Büyük zaruretler içerisinde bağımsızlık mücadelesinin verildiği 1921 yılının 12 Mart’ında, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marşımız olarak kabul edildi. Şairin her dizesine yüklediği, birlik, bağımsızlık ve inanç değerleri ile İstiklal Marşımız, medeniyet yolunda verdiği öğütlerle, Türk Milleti’nin geleceğine asla sönmeyecek bir ışık tutmaktadır.

Millet olarak, her alanda kendimizi geliştirmek, barış ve kardeşliğimizi pekiştirerek gelecek nesillerimize güzel bir gelecek bırakmak için İstiklal Marşı’nı ve Mehmet Akif’i iyi öğrenmemiz ve anlamamız gerekmektedir. Bir şair olmaktan ziyade Mehmet Akif, yaşadığı dönemi iyi analiz edebilen ve geleceği gören, yaşadığı dönemde yazdığı eserleri ile Türk milletine, başarı ve fazilet tabanlı bir gelecek gösteren önemli bir düşünürümüzdür. Genç kuşaklarımızın, Mehmet Akif Ersoy’u anlayıp, onun yazdığı eserleri iyi analiz ederek ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacaklarına inancımız tamdır.

Bu duygularla, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 96’ncı yılında, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, rahmetle ve saygıyla anıyorum.” dedi.