TFF 2.lig Kırmızı grupta zor günler geçiren Eyüpspor’a Afyonspor’dan moral puanı geldi. Son haftalarda sahada iyi oynamasına rağmen istediği puan yâda puanları alamayan Eyüpspor, temsilcimiz önünde ilk yarısını 2-0 yenik kapatmasına rağmen ikinci yarıda oynadığı futbol ile sahadan 2-2’lik skor ile sahadan 1 puanı almasını bildi. Tecrübeli isim, sezon başından buyana ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade ederken, Eyüpspor’u hak ettiği yere getirmek için mücadele edeceklerine devam ettiklerini kaydetti.

İYİ BİR TAKIMLA MÜCADELE ETTİK

Al sözlerine şu şekilde devam etti, “ Şimdi bizler Eyüpspor olarak zor günler geçiriyoruz. Şiddetle puan yada puanlara ihtiyacımız olduğu dönemlerdeyiz yerimizden de belli. Aslında iyi bir takımız, iyi de top oynuyoruz fakat son 3 haftadır sonuca yansıtamadığımız maçlar var. Farklı bitecek maçları da hep farklı bir şekilde kaybettik. Bunları düzeltmeye çalışırken puanlar da lamaya çalışıyoruz. Buranın da zor bir deplasman olduğunu ve Afyon’un iyi bir takım olduğunu biliyorduk” dedi.

ÖZGÜVEN GERİ GELDİ

Ekrem Al, “Biz kendi oyunumuz ile beraber biraz da rakibi kontrol etme adına önlemler de aldık fakat ilk yarı bunu başaramadık. Bireysel hatalarımız da oldu takımsal hatalarımız da oldu o yüzden ikinci yarıya değişiklikler ile başladık risk aldık. İkili forvet hatta 4-2-4 pozisyonu gibi oldu zaman zaman böyle bir hücumda çoğalma hücumu hızlandırma baskı altında tutma şeklinde düşündük ve golü bulunca da tabii ki güven geldi ikinci gol arayışı daha da hızlandı” diye konuştu.

BU BAŞLANGINÇ OLUR

Al , “Son dakikada bulduğumuz gol şık bir gol oldu, şansımıza oldu 2-2 bitti her türlü de bitebilir di bu maç fakat seviye olarak Afyon bizden üstte geri de bir takım, iyi oynayan da bir takım, ne yaptığını da bilen bir takım çok daha iyi işler yapacağını düşünüyorum bize de inşallah bu başlangıç olur bu başlangıcın sonunda da ligde zor günler yaşamayacağımız seviyelere geliriz” ifadelerine yer verdi.

HAKEMLER ETKİ EDECEK HAREKET YAPMADI

İkinci yarıda kaleye aldığımız arkadaşımız ilk defa oynayan, alt yapıdan gelen, bu sene bizimle antrenmanlara çıkan 18 yaşında onu da hazırladığımız, Türk Futboluna sunmaya çalıştığımız Ömer arkadaşımız. Hakemin performansına gelince iyi buldum her iki tarafa da yanlış yapmadı yalnız bu faul pozisyonlarına çok fazla müsaade etti gibi geliyor bana fakat sonuçları etkileyecek bir şey yapmadı. Penaltı pozisyonu ise yatarak çift ayakla topa müdahale tabii ki penaltı değildi zaten hakemler de yakındı” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ŞANS VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Kariyerinde ilk kez profesyonel maçına çıkan Ömer Faruk Ay ise, “ Öncelikle hocama bana güvenerek şans verdiği için teşekkür ediyorum. Bu maça çok iyi hazırlandık 1 hafta boyunca fakat amacımız galip gelmekti Allah nasip etmedi berabere kaldık. Çok iyi mücadele ettik fakat 1 puan ile döneceğiz İstanbul’a” dedi.  .